Første reelle skridt taget mod en Brexit-aftale

Første reelle skridt taget mod en Brexit-aftale

Det er nyheden fra The Times, at den britiske premierminister Theresa May har indgået en foreløbig Brexit-aftale om EU-adgang for den britiske finanssektor.

Aftalen, som endnu ikke er bekræftet fra anden side, skulle angiveligt give de britiske selskaber adgang til det øvrige af Europas markeder, men kun så længe reguleringen af den britiske finanssektor fortsætter med at følge EU’s.

Brexit-aftale er indenfor rækkevidde

Nyheden ses også som godt nyt for de ellers meget langtrukne og nærmest fodslæbende Brexit-forhandlinger, der igen ende vil tage. En nyhed der torsdag fik det britiske pund til at stige overfor den amerikanske dollar.

Indenfor det sidste døgns tid, har Theresa May været ude med forsikringer om, at 95 procent af arbejdet omkring en Brexit-aftale skulle være på plads med EU. Oplysninger som er videregivet i den engelske presse og som også tilgodeser de efterhånden meget utålmodige britiske topchefer, der higer efter at få noget konkret på bordet omkring den forestående britiske skilsmisse fra det europæiske fællesskab.

Tidligere har det været fremme, at den britiske regering sigter efter, at en færdig og endelig Brexit-aftale skal ligge færdig senest 21. november 2018. Denne udmelding har man fra britisk side dog siden trukket lidt i land på, men sikkert er det, at EU’s stats- og regeringschefer skal, under forudsætning for fremskridt i forhandlingerne, mødes til et Brexit-topmøde i Bruxelles lørdag den 17. og søndag den 18. november.

Indtil da, fortsætter Theresa Mays Eu-rådgiver, Oliver Robbins, de videre skilsmisse-forhalinger i Bruxelles, skriver The Times.

Læs nyheden her på The Times. (engelsk og tilmelding)

Kilde: The Times og Financial Times samt JP int. FiskerForum.dk