Flere fiskere advarer nu landbruget

Flere fiskere advarer nu landbruget

Tørkeramt Landbrug søger hjælp og Socialdemokratiet har ikke været sene ude med hjælp til erhvervet i nød. Men flere fiskere, med kendskab til politikernes hjælpsomhed, advarer nu om, at hjælpen nærmest er en invitation til politikere som Simon Kollerup (S), til at tage over.

Politikere, der efter fiskernes mening, arbejder udfra en håbløs og misforstået socialistisk fordelingspolitik, som på sigt vil ende med en inddrivelse af en ekstra skat på erhvervet, fuldstændigt som det er set i fiskeriet, hvor det også blev kamufleret som en hjælpende hånd.

Der advares direkte mod, at hjælpsomheden vil dække over oprettelse af støtteudvalg og fonde, der vil modarbejde et fornuftigt drevet erhverv. Specielt hvis »Kollerup—tilhængeren« og politikeren Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti får sit parti med på ideen, så er der for alvor fare på færde.

Fiskeriet har oplevet det, her sidst med en promille-skat, tildelt og besluttet af et magtfuldt udvalg (domineret af oppositionen) under Fiskeristyrelsen. En »Fiskeafgiftsfond« der med promilleskatten i hånden, nu kan tildele midler til deres egne foretrukne projekter og ideer samt kammerater. De er fagligt uvidende og udelukkede populistisk beregnende og derfor direkte skadelige for et erhverv i midlertidig nød, nøjagtigt som Fiskeriet var det og som nu Landbruget er det.

Tak pænt nej tak

Pointen er, at politikere som Simon Kollerup (S), efter fiskernes mening, vil give den som en forvrænget »Robin Hood«, han tager fra alle, men giver kun en mindre del tilbage til de udvalgte – ingen får noget ud af det, mener de. Ikke udover et bøvlet bureaukrati med utilfredsstillende løsninger. Varm luft og tomme ord er kendetegnede for denne nordjyske politikers virke, fastslår flere fiskere overfor FiskerForum.dk

I BT kan man i dag læse, at Socialdemokratiet stiller modkrav til tørkeramte landmænd. Direkte citeret i BT siger Simon Kollerup (S) som ordfører for Fiskeri- og landbrug, »landbruget bør selv komme med forslag til, hvordan erhvervet bliver mere robust, så det bedre kan klare tørker, regnvejr og andre udfordringer fra naturens side. Vi skal simpelthen ikke gå fra krise til krise år efter år.«

Pas på – det starter først med fornuftige ord

Selv fremført af Simon Kollerup (S), der til BT nævner, at der nu er blevet åbnet op for mere blandede ejerformer i landbruget. Her fremhæver den socialdemokratiske ordfører, at kommer der først stærke investorer ind i landbruget, kan det være med til at gøre erhvervet mere modstandsdygtigt over for kriser.

Fornuftigt sagt, men udtalelsen ligger milevidt fra virkelighedens verden, påpeger en fisker overfor FiskerForum.dk, Han har oplevet det i fiskeriet. Her er man gået den modsatte vej nu, fortæller han. De stærke investorer i fiskeriet, der ellers med indførelsen af de omsættelige kvoter i sidste årti, genvandt økonomien og investeringslysten til at fortsætte, så Danmark i dag kan bryste sig af et fiskeri og en fiskeribranche i vækst. Istedet undergraves hele systemet nu, med ekstra skat og tunge bureaukratiske regler samt småsocialistiske kooperative løsninger, der tvinger et helt erhverv i knæ, fortælles der videre, så meget, at der nærmest ikke er økonomi tilbage i erhvervet.

En enkelt går så langt til at sige, »Vogt jer for ulven i fåreklæder, han vil jer intet godt.«

FiskerForum.dk