Fleksible torskekvoter for lystfiskere støttes af Fiskeriministeren

Fleksible torskekvoter for lystfiskere støttes af Fiskeriministeren

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen vil tage et forslag med til EU fiskeriforhandlinger, fra borgmestrene på Langeland og Lolland, om mere fleksible torskekvoter for lystfiskere, skriver Fyens.dk

Emnet tages op, når EUs fiskeriministre den 15. oktober mødes for at fastlægge torskekvoter i Vestlige Østersø for 2019. Ministeren siger til Fyens.dk, »Jeg forstår, at de begrænsninger, der har været indført, har meget stor psykologisk betydning for lystfiskerne. Men torskebestanden er nu blevet større, og derfor vil der i 2019 ikke blive indført noget torskestop, og derfor vil begrænsningen i februar og marts på de tre fisk pr. dag pr. lystfisker blive fjernet for Vestlige Østersø,« siger hun.

Derfor vil Kvoten for lystfiskere i denne periode passes ind med reglerne for resten af året, hvor man fra april til januar må fiske fem fisk pr. dag pr. lystfisker.

Men Fiskeriministeren finder forslaget interessant, som stillet af Langelands og Lollands borgmestre. Hvor man ønsker at gøre begrænsningen mere fleksibel. Hun har tænkt sig at tage forslaget med ind i EU forhandlingerne, om at lade begrænsningerne gælde på ugebasis, da både lystfiskeriet samt udlejning af både og overnatninger er vigtige for Danmark. »De foreslår jo vel at mærke ikke at ophæve kvoterne, men derimod at gøre dem mere fleksible, og det forslag vil jeg gerne tage med til forhandlingerne,« understreger Eva Kjer Hansen.

Begrænsningerne i torskefiskeriet for lystfiskere, har både krævet konkurser samt tilbagegang i antallet af fiske-turister i områderne Langeland og Lolland. Istedet har borgmestrene Tonni Hansen fra Langeland og Holger Schou Rasmussen fra Lolland foreslået, at lystfiskerne kan fange 25 torsk pr. uge i stedet for 5 torsk pr. dag.

Kilde: Fyens FiskerForum.dk