Fiskeskipper Rasmus Hald nåede podiet to gange i fredags

Fiskeskipper Rasmus Hald nåede podiet to gange i fredags

Først kåringen som »Årets Praktikplads 2017« på Fiskeriskolen i Thyborøn og efterfølgende som »Årets fisker 2017« ved Fiskerikonferencen på Beach Bowl i Søndervig.

Det var i det hele taget en fredag i fiskeriets tegn, hvor Fiskeriskolen EUC Nordvest i Thyborøn udleverede det Blå Bevis til kommende fiskere og sammen med Fiskeriets Arbejdsmiljøråd fik kåret »Årets Praktikplads 2017«, hvor fiskerilærling Bo Malling havde indstillet sin arbejdsplads Med skipper Rasmus Hald på HM 635 »Karbak« som bedste lærlingeplads. En titel som »Karbak« også opnåede tilbage i 2011.

»Årets unge fisker 2017«

Blev også fundet i Thyborøn, hvor Fiskeriministeren forestod dagens første titeluddeling. Karen Ellemann udleverede diplomet med den ærefulde titel, »Årets unge fisker 2017« til Thor Gjermandsen.

Derefter hastede Fiskeriministeren Karen Ellemann videre til Søndervig hvor fiskerikonferencen, der var arrangeret af VestjyskBANK og Fiskeri Tidende, med uddeling af æresbevis og senere paneldiskussion med Danmarks Fiskeriforening samt fiskeriordførene Ib Poulsen (DF) og Simon Kollerup (A).

»Årets Fisker 2017«

Rasmus Hald blev for anden gang denne fredag kaldt på podiet, hvor Fiskeriminister Karen Ellemann overrakte prisen for »Årets fisker 2017«. En pris som den aktive nordjyde var blevet indstillet til af juryen bag. Indstillingen var sket på baggrund af Rasmus Hald´s mange facebook-opslag om hverdagslivet ombord på HM 635 »Karbak«.

Videoopslag som på en munter og meget nærværende måde, har givet danskerne indblik i fiskeriet. Ikke kun om de sure og trælse dage med dårligt vejr og høje bølger, men i ligeså høj grad, indsigt i alle dagligdagens problematikker og udfordringerne i fiskernes hverdag. En videofortælling af Rasmus Hald, der er og bliver set af rigtig mange på facebook-siden med 8.000 følgere og som kommer i berøring med mere end 100.000 danskere, når der kommer opslag.

Opslag som også følges af Fiskeriministeren selv, der i den anledning ikke kunne dy sig under overrækkelsen, til også at koble Rasmus´s mange kulenariske opskriftsindslag af fisk der serveres ombord, sammen med fiskerens eget meget sunde udseende. Det fik de helt brede smil frem både hos Rasmus og tilhørerne.

Videoopslag, som alle var enige om, har gjort fiskeriet mere synligt og bemærket udadtil. Det var også under store klapsalver, en stolt og lidt rørt fiskeskipper og medejer af HM 635 »Karbak«, modtog prisen som »Årets Fisker 2017«.

Med sædvanlig situationsfornemmelse og blik for samtiden, havde Rasmus Hald alligevel haft en lille anelse om, da Fiskeri Tidendes René Dandanell´s kraftigt opfordrede ham til at møde op i Søndervig, at han nok stod til at modtage prisen som »Årets fisker 2017«.

På den baggrund havde han taget turen hjem fra norsk farvand for at deltage i festlighederne. For som han selv sagde, hvis han skulle være så heldig at vinde, så havde han da foreberedt en lille tale, hvorefter han under stor latter, fremdrog en lille »frimærke-stor« tale, som under endnu større og rungende latter, efterfølgende foldede papiret ud til en nærmest »plakat-stor« tale istedet.

Kort fortalt ønsker Rasmus Hald med sine videoer at fortælle den gode historie i dansk fiskeri, istedet for den alt for negative presseomtale som kvotekonger og intentioner har ført med sig i det sidste år tid. Med armene højt hævede, takkede han til sidst Jan og gutterne på »Karbak« samt sin kone Olga for støtten undervejs.

Det er VestjyskBANK, der er finansieringsinstitut for dansk fiskeri og som har sit udgangspunkt i hjertet af det danske fiskeris højborge, der sammen med Fiskeri Tidende, som erhvervets ugentlige avis, står bag uddelingen af prisen »Årets Fisker«.