Fiskerisektoren i Island er i konstant udvikling

Fiskerisektoren i Island er i konstant udvikling

Den voksende islandske flåde åbner nye muligheder for danske leverandører, der ønsker at imødekomme kravene om højkvalitetsløsninger til den islandske kommercielle fiskesektor, på den islandske fiskeriudstilling den af høj kvalitet til fiskeindustrien.

I øjeblikket køber den islandske flåde og bygger større fartøjer. For at imødekomme kravene stiller de danske leverandører højkvalitetsløsninger til den kommercielle fiskerisektor, der udstilles på Islands Fiskeriudstilling den 13. til den 15. september 2017

Lederen af Danish Fish Tech Group Martin Winkel, fortæller at den islandske flåde er kendetegnet ved at være én af R03;R03;de mest sofistikerede, moderne og effektive flåder i verden, med en ejerkreds og besætninger som hele tiden søger nye løsninger og modeniseringer af deres flåde. Kvalitetsbeviste islandske fiskere, der i følge Martin Winkel kunne have glæde af danske leverandører, som med mange års erfaring indenfor support og leverancer til fiskeindustrien, ville kunne løfte opgaven.

Dansk Fish Tech Group, en del af Danske Eksportforening, er den største danske leverandørgruppe til den globale fiskeri-, akvakultur- og skaldyrsindustri. Der under udstillingen vil præsentere teknologier og nyskabelser for fiskeriet, som udstyr til fisketrawlere og fartøjer samt forarbejdningsudstyr og ikke mindst nybygninger og / eller ombygninger af eksisterende fartøjer.

Udvidelse af flåden kræver kvalitetsopdatering

Et af de danske virksomheder, der udstiller på Islands Fisheries Exhibition 2017, er Hirtshals Yard A/S. Den nordjyske virksomhed deltager i udstillingen, for at få et bedre markedskendskab og en mere direkte indgang til fiskeindustrien i Island og til Nordatlanten generelt. »Der er et stort markedspotentiale i Island, hvor fiskerisektoren vokser hurtigt, og den islandske flåde erhverver flere skibe fra andre lande,« forklarer Rasmus Brohus, der er adm. Direktør hos Hirtshals Yard A/S og fortsætter: »Vi tilbyder samlede løsninger inden for skibsreparationer og bringer erfaring fra andre nordatlantiske lande som Skotland, Sverige og Norge med ind. Så vi kan imødekomme de islandske krav til avancerede og højteknologiske løsninger.

Større fartøjer kræver stærkere udstyr

På den islandske fiskeriudstilling 2017, deltager Brdr. Markussens Metalvarefabrik med deres »Blue Line« produkter, med blandt andet forskellige typer af blokke til den kommercielle fiskeindustri, herunder blokke der skal klare belastninger når der slæbes med fisketrawl. Den midtjyske virksomhed har leveret til det islandske fiskeri i mere end 40 år og står stærkt når islændingene skal vælge en leverandør der ved hvad det drejer sig om, når skipperne stadigt ønsker at fange større og større mængder af fisk.

»Den islandske flåde bygger stadigt større fartøjer og for at holde trit med udviklingen, skal vi producere stadigt større og stærkere udstyr. For eksempel leverer vi 70 tons blokke med 1200 millimeter skiver, hvilket er en stigning på 20 procent. Samtidig imødekommer vi også efterspørgslen efter Dyneema reb ved at bruge rustfrit stålskiver i alle vores blokke,« pointerer salgsdirektøren hos Brdr. Markussens Metalvarefabrik Preben Nielsen.

Udstillere ved Danmarks Pavillon på den Islandsk Fiskeri-udstilling i Kópavogur, Island fra den 13. til og med den 15. September. Hall 2 står F58, F60, C60 og P90.

• AS Scan

• Atlantic Shipping AS

• Blue Water Shipping AS

• Brdr. Markussens Metalvarefabrik / Den Blå Linje

• DanFish International

• DEIF Norge AS

• E-l-m Kragelund AS

• Hirtshals Yard AS

• Intech International AS

• IRONSTRAND

• Iver C. Weilbach & Co. AS

• Karstensens Skibsværft AS

• MAN Diesel & Turbo – Frederikshavn

• Randers Reb International AS

• Thyborøn Trawldoor AS