Fiskeripakken endeligt vedtaget i Folketinget

Fiskeripakken endeligt vedtaget i Folketinget

Det skriver Danmarks Fiskeriforening producent Organisation og håber nu på ro om fiskerierhvervet.

Folketingets endelig aftale om indholdet i Fiskeripakken har været længe undervejs og har gjort, at der billedlig talt, har været rigtig dårligt fiskevejr politisk i alt for lang tid.

Derfor er Danmarks Fiskeriforening PO nu tilfredse med, at der endeligt er indgået en aftale, der kan være en aftale for fremtidens fiskeri.

»Det er tilfredstillende, at aftalen nu er kommet på plads og blevet lukket. Vi har ventet længe, og vi glæder os til at aftalen nu kan bidrage til ro for det samlede fiskerierhverv, så vi ved hvordan spillereglerne ser ud for fremtiden,« forklarer Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening PO.

Danmarks Fiskeriforening har været kritiske overfor en del af Fiskeripakken undervejs, og særligt på den tid, der er gået med at få pakken på plads.

»Der er elementer i aftalen, som vi i implementeringen stadig vil arbejde med, men når det er sagt og gjort med aftalen endeligt på plads, så er vi klar til at føre dansk fiskeri videre på de vilkår, der nu engang er udlagt,« understreger Svend-Erik Andersen.

På et punkt er Danmarks Fiskeriforening PO tilfreds med aftalen. Aftalen respekterer den unikke model, som danske fiskere og 3F har omkring en fælles uddannelse af nye fiskere.

»Det er positivt, at det er fastslået i aftalens punkt om Fiskeafgiftsfonden, at der fortsat skal være en fælles solidarisk betaling fra næsten alle fiskere til en fælles uddannelse af fremtidens fiskere,« siger Svend-Erik Andersen.

Kilde: PM Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation FiskerForum.dk