Fiskeriet efter Brexit i EU-program
Erik Poulsen, der er kandidat til Europa-Parlamentet, fik på Venstres EU-landsmøde vedtaget et forslag om fiskeripolitikken efter Brexit.

Fiskeriet efter Brexit i EU-program

På Venstres EU-Landmøde 2019, var Brexit og fiskeripolitiken også et omdrejningspunkt. Her blev det slået fast, at Danmark i forbindelse med Brexit arbejder for både danske fiskeres fortsatte adgang til britisk farvand samt en opretholdelse af den såkaldte relative stabilitet, som sikrer en bæredygtig fordeling af fiskerikvoterne i Nordsøen.

Det mener Erik Poulsen, kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre, som i forbindelse med partiets landsmøde i København lørdag fik flertal for en tilføjelse til partiets EU-valgprogram, så det også omhandler fiskeripolitikken efter Brexit.

Det fremgår nu af Venstres politik, at »i EU’s forhandlinger med Storbritannien efter Brexit er det for Venstre vigtigt, at dansk landbrug og fiskeri ikke alene kommer til at betale regningen for Brexit. Det gælder i forbindelse med både prioriteringer i EU’s landbrugsbudget, handelsaftaler og en fiskeriaftale med Storbritannien. Danske fiskere skal sikres adgang til britisk farvand, før britiske fiskeprodukter får adgang til EU’s Indre Marked, og den historiske fordeling af fiskekvoterne skal bevares«.

»Jeg forstår godt, at dansk fiskeri er stærkt bekymret for den fortsatte usikkerhed om fiskerimulighederne efter Storbritanniens udtræden af EU. 40 procent af de danske fisk hentes i britisk farvand og repræsenterer en værdi på én milliard kroner årligt. Med tilføjelsen til partiets EU-valgprogram står det nu sort på hvidt, at Venstre vil kæmpe hele vejen for dansk fiskeri i de kommende års forhandlinger mellem EU og Storbritannien om en ny fiskeriaftale,« siger Erik Poulsen.

Se en præsentation af Erik Poulsen