Fiskeriaftale mellem Grønland og Færøerne forlænget

Fiskeriaftale mellem Grønland og Færøerne forlænget

Endnu en Fiskeriaftale, i rækken af aftaler der indgås her inden årsskiftet, er hevet i land. Denne gang er det aftalen mellem Grønland og Færøerne, der er forlænget.

Netavisen Knr.gl skriver at efter to dages forhandlinger på embedsmandsplan mellem Færøerne og Grønland i København, er parterne tirsdag blevet enige om at forlænge den nuværende fiskeriaftale mellem de to lande til også at gælde for 2018.

Dette betyder, at Grønland i 2018 modtager 13.000 tons blåhvilling fra Færøerne, mens Grønland også kan fiske sin NEAFC kvote på 7.515 tons i færøsk farvand. Dette giver Grønland en samlet blåhvillinge-kvote i færøsk farvand på 20.515 tons, samt 2.500 tons sild, skrivert Knr videre.

Ligeledes fastholder Færøerne fastholder sine kvoter i grønlandsk farvand, på henholdsvis hellefisk og torsk, samt brosme og krabber i Østgrønland.

Omkring forhandlingerne og resultatet af samme, er der blandt de medvirkende repræsentanter fra de grønlandske redere og erhvervsliv, samt Departementet for Fiskeri og Fangst, bred enighed om at fiskeriaftalen med Færøerne er endt hvor den skulle, og meget tilfredsstillende.