Fisker er både »kongelig hofleverandør« og »TV-fiskeleverandør«

Fisker er både »kongelig hofleverandør« og »TV-fiskeleverandør«

Den kommende række af TV2´s udsendelse, »To kokke og nogle Fisk« har blandt andet fiskeskipper Bo Grønbech Johansen med som leverandør af HavFriskFisk fra Bornholm.

Det er de to bornholmske kokke, Gorm Wisweh og Magnus Sonne, der netop i disse dage, optager dét sidste af fire programmer, i serien »To kokke og nogle Fisk«, der den kommende måned løber over skærmen på TV2.

I programmet vil TV kokken Grom Wisweh, der selv er opvokset i den smukke og idylliske bornholmske fiskerihavn Svaneke, sammen med sin bornholmske kokkekollega fra Nexø Magnus Sonne, i fjerde afsnit bringe os tilbage til »smagen fra deres barndom«, hvor der for både Gorm og Magnus, ikke findes bedre spisefisk end dem der er fanget lokalt i Østersøen omkring Bornholm.

Og netop fiskene til udsendelsen fanges af fiskeskipper Bo Grønbech Johansen, der lokalt er kendt for sin tilknytning til HavFriskFisk.dk.

Med sin kutter R32 »Ninni«, kl. 04.30 mandag morgen, stod han ud fra fra den hyggelige og meget karakteristiske vestlige bornholmske Havn, Hasle, hvor kokkene Gorm og Magnus lige inden havde entrerede fiskekutteren sammen med et hold af film- og lydfolk fra TV2, til nogle hyggelige samt spændende timer på vandet med fangst af fisk til TV2´s program »2 kokke og nogle fisk«.

Som Bo Grønbech Johannesen fortalte til FiskerForum, er man, når man fisker kystnært Bornholm, altid lidt spændt på når garnene skal hives igen (i dette tilfælde 40 garn i et sæt), hvor mange fisk man senere får med op. Det er altafgørende for en god fangst, om sælerne har fundet vej til garnene, inden de hives. Idag var man mere heldig end man sædvanligvis er, røber fiskeskipperen med en lunt og hemmelighedsfuldt grin over ansigtet, der heller ikke overfor FiskerForum røber hvilken fiskeart der er tale om og hvor mange fisk der kom med ind til havnen i Hasle i morges.

Omkring kl. 16.00 den 14. august 2017, var den lokale fisker inviteret til fællesspisning, for at nyde de HavFriske Fisk, som de to kokke har tilberedt på baggrund af morgenens fangster. Bo Grønbech glæder sig meget til at se og smage resultatet af dagens anstrengelser og selvfølgelig om han fremover, oveni titlen »Kgl. hofleverandør« som han blev udnævnt til af FiskerForum i maj måned i år, hvor han leverede HavFriskeFisk til kongeskibet »Dannebrog«, også fremover kan kalde sig for TV2 televisions særlige fiskeleverandør, melder historien endnu ikke noget om.

Men under alle omstændigheder, bliver det spændende at følge »to kokke og deres HavFrisk fanget fisk«. Det første program i serien bliver vist på TV2 på onsdag klokken 20.50, mens programmet fra Bornholm efter planen sendes onsdag 6. september 2017.

Glæd jer