Firmaet bag verdens reneste dåsemakrel har haft et skidt år

Firmaet bag verdens reneste dåsemakrel har haft et skidt år

Det har været et Skidt år for Sæby Fiske-Industri, der har måtte slås med stigende råvarepriser og faldende salgspriser, en dårlig cocktail når de økonomiske ender gerne skal nå sammen. For Sæby Fiske-Industri betyder det et mindre overskud på bundlinjen end forventet.

Nordjyske skriver videre, at direktør Henrik Mikkelsen fra A/S Sæby Fiske-Industri, ligesom for 2016 også melder ud at forventningerne til 2017 ligger i den lave ende, efter regnskabet for 2016, endte ud med beskedne seks millioner kroner i overskud.

Resultatet følges da også med bestyrelsesudtryk som, »ikke tilfredsstillende« og »lidt lavere end det forventede«, hvilket da også afspejles af, at 2016 resultatet er en halvering i forhold til årsresultatet for 2015.

Den enkle forklaring på det noget ringere resultat for 2016 skyldes to ting:

  • stigende råvareudgifter på makrel
  • hårdere konkurrence på det Europæiske marked

Historisk set har regnskaberne i verdens største producent af dåsemakrel haft svingende resultater. Sidste år havde producenten i Sæby en omsætning på samlet 394 millioner kroner, hvilket er et fald på otte procent i forhold til 2015. Omkring 80 procent af produktionen afsættes direkte til eksport.

Inden for de seneste fem regnskabsår har resultatet efter skat efter det oplyste, ligget mellem 757.000 kroner i 2014 som det laveste resultat og 37,4 millioner kroner i 2013, som det hidtil bedste resultat. Forventningerne til 2017 omend ikke er dystre, så er de heller ikke direkte opmuntrende, for ledelsen forventer fortsat fald i resultatet med en faldende omsætning.

Ny makrelfabrik i Sæby Ved byggeriet af en ny makrelfabrik til 200 millioner kroner hos Sæby Fiske-Industri i 2016, var forventningerne ellers lyse, med mulighed for at skrue op for produktionen, når behovet meldte sig. ca. 9000 m2 af det 13500 m2 store byggeri, var således afsat til produktion. Men i fabrikken er der indtil videre kun etableret en enkelt produktionslinje. På virksomheden er der ialt beskæftigede 201 heltidsansat, hvoraf ca. 18 procent er danske med anden etnisk baggrund.