Fint fiskeri ved Island efter afslutningen på konflikten

Fint fiskeri ved Island efter afslutningen på konflikten

Fiskeriet har været rigtig godt siden afslutningen af denR03; faglige konflikt mellem de islandske redere og fiskere.

HB Grandi´s trawlere har foretaget fornuftige landinger lige siden. Ifølge skipper Heimir Guðbjörnsson, ombord på »Helga María«, har fangsterne haft topkvalitet. Den islandske trawler »Helga María«, havde netop afsluttet to fangstrejser med fuld last og var på vej til sin tredje, da den islandske skipper kunne knytte følgende kommentar til: “Vi har koncentreret os om fiskeriområderne her i syd og på den sidste tur havde vi 185 tons, hvilket er fuld last. En fangst der overvejende bestod af sej, rødfisk og torsk.

Sejen har vist gode takter, med et godt fiskeri, når man ellers ved hvor de står. Det havde givet en god og fornuftig fangst, på den første tur, af sej i den sydlige ende af Eldey Bank, hvorefter vi på den anden tur trak i den vestlige ende af Selvogur Bank.

»Vi befinder os på de mere traditionelle fiskepladser for sæsonen og fiskene har en fin kvalitet og er helt klar i topform,« sagde en tilfreds skipper, som samtidig kunne glæde sig over at gennemsnitsvægten på sej har ligget fast på mellem 5 og 6 kg og tilsvarende for torsk, som havde ligget på en smule mindre 3 til 5 kg.

»Nu nærmere fiskene gydetiden, de stoppe med at spise, så vi forventer at det ikke vare længe før denne fisk vil gyde, kom det afsluttende fra fiskeskipperen ombord på »Helga María«, Heimir Guðbjörnsson.