EU har Ålen i centrum i denne uge

EU har Ålen i centrum i denne uge

Ålen er hovedperson og hovedtema, når EU’s landbrugs- og fiskeriministre i denne uge mødes i Luxembourg til et forventet kvoteslagsmål om hele fiskeriet i Østersøen for 2018.

EU-Kommissionen har på baggrund af anbefalinger fra ICES (International Council for the Exploration of the Sea) foreslået et totalstop for blandt andet ålefiskeriet, hvilket den danske fiskeriminister Karen Ellemann (V) kraftigt vil modsætte sig.

Brexitforhandlingerne trækker mørke skyer

Den Belgiske hovedstad Bruxelles danner ligeledes rammen om EU´s og Briternes femte og afgørende runde af Brexitforhandlingerne. Når disse forhandlinger har varet nogle dage, vil EU´s chefforhandler Michael Barnier, komme med en vurdering af om englændernes udtræden af EU, har nået et punkt, hvor der skal tages en beslutning om næste kapitel i Brexit-sagen skal sættes igang af EU´s chefer i næste uge.

Formanden for Det Europæiske Råd Donald Tusk, har i denne uge planlagt en runde hos 10 stats- og regeringschefer på fem dage op til EU-topmødet i næste uge. Første stop bliver Stockholm.