Esbjerg Havn jubler over udsigten til ny aftale om Nordsøolien

Esbjerg Havn jubler over udsigten til ny aftale om Nordsøolien

Regeringen og Mærsk har netop landet en ny aftale om Nordsøolien, det skriver Berlingske Business med henvisning til anonyme kilder.

Men rygtet har alligevel fået hænderne helt op i skyerne, for det vil ifølge borgmester Johnny søtrup (V) og Olieekspert Morten Hahn-Pedersen, betyde tusindevis af nye arbejdspladser for Esbjerg og hele vestkysten, skriver JyskeVestkysten, specielt udsigten til at Tyra-feltets fremtid også er sikret.

Taler Berlingske Tidendes »Breaking News« sandt, sætter det atter Esbjerg øverst på skamlen som Danmarks absolutte Energimetropol med udsigten til milliard store investeringer og i tusindevis af nye arbejdspladser i området. Helt nøjagtigt har kilder overfor Berlingske Business oplyst at det betyder 4.000 nye arbejdspladser og en investering på omkring 30 milliarder kroner.

Statens aftale med A.P. Møller-Mærsk mangler endnu at blive godkendt af Folketingets partier, hvilket i følge kilderne kan ske indenfor ganske få dage.

Den positiv retning for Danmark, som fortsat oliegas-nation med Esbjerg øverste skammel som førende by indenfor offshore, kommer samtidig med at A.P. Møller-Mærsk har offentliggjort et regnskab med et overskud i milliardklassen. Et regnskabsresultat, der er præsteret i et ekstremt hårdt marked med vigende priser, men hvor udsigten til en tønde Nordsø-olie vurderes mere stabil de kommende år, hvor den sikkert kommer til at ligge mere stabilt omkring 50 til 70 dollars pr. tønde.

På Esbjerg Havn er man ikke i tvivl om betydningen af den indgået Nordsø-aftale, som vil øge aktivitetsniveauet betragteligt. Direktøren for Esbjerg Havn Ole Ingrisch siger da også i en kommentar til aftalen, at når man som det tilsyneladende ser ud til, går all in, er det i sig selv fantastisk for Esbjerg. Det betyder at Havnen kan se frem til måske 30 år mere i olie-gas branchen, som i de kommende år vil få ekstraordinært mange kranskibe, undervandfartøjer, supplybåde og dykkerskibe på besøg, hvilket vil skabe omsætning til hele området.

Borgmesterens kommentar beskriver måske Nordsø-aftalens betydning for Esbjerg mere klart, »En ny aftale er ganske enkelt den bedste nyhed Esbjerg kunne drømme om.«