Englænder lander sine fisk i vestjysk Havn

Englænder lander sine fisk i vestjysk Havn

Den 18 meter lange trækutter Jubilee Pride GY 903 fra Grimsby, ved udmundingen af Humber floden i England, stævnede ind mellem ledefyrene ved Hvide Sande Havn klokken 22.57 i aftes.

Skipperen, med det dansk klingende navn, Poul Pedersen (faderen er dansk skipper fra Esbjerg), har efter et elendigt torskefiskeri, lagt fiskeriet om fra i år.

Båden er handlet til England for små 2 år siden fra Thorsminde, og sidste år var den dansk bygget kutter fra Hvide Sande Skibs- og Bådebyggeri, i 8 måneder indlejet som opsynsskib, for en engelsk vindmøllepark. Den tidligere Thorsminde kutter riggede efterfølgende om til garnfiskeri efter fladfisk, primært rødspætter og som følge heraf blev besætningen øget med en ekstra mand, alle fra England, således besætningen i dag tæller 5 mand i alt med skipper.

Skipper Poul Pedersen fortæller til FiskerForum, at de har prøvet fiskeriet af i godt en måned nu, og at det ser lovende ud. Trods kun 200 garn ude, og med knap en uge på pladsen, ca. 60 til 80 sømil vest for Hvide Sande, landede Jubilee Pride 170 kg tunger og 803 kg blandet samt 6,5 tons rødspætter. Ønsket for skipper er en del flere garn om bord og en krabbeknuser, hvilket skipper leder efter med lys og lygte, så fiskeriprocessen kan få et helt anderledes flow, som han har set det på danske garnbåde.

Jubilee Pride har prøvet fiskeriet af i en måned nu

I sidste uge kom skipper selv samt besætningen tilbage efter en uges ferie til England, hvor de, for at spare tid, havde taget flyveren fra Billund. Nu ser han frem til at tilbringe den næste måned omkring Hvide Sande Havn igen, som han syntes har taget godt imod ham og besætningen. Skipper er meget tilfreds med de hjælpsomme danskere og da der samtidig flyder dansk blod i årene, overvejer skipperen helt seriøst at lære dansk, så han kan begynde at kommunikerer med sine kollegaer til vands og til lands.

FiskerForum.com