DTU Aqua var ikke klar til prøvefiskeri. Det var meningen, at biologer fra DTU skulle med på prøvefiskeri på Dogger Banke med fiskeskipper René Schmidt på “Lonny Hedvig” i forbindelse med forundersøgelserne til Natura 2000.
Skipper Renè Schmidts indlæg bringes uredigeret og i fuld længde.
Det var planen, at biologerne skulle med ud på prøvefiskeri i en 14 dages periode umiddelbart efter starten på tobisfiskeriet d. 15. april. Men da vi skulle af sted, var biologerne fra DTU Aqua ikke klar til at tage med, fortæller fiskeskipper René Schmidt.
Det var ærgerligt nok, for vi ville meget gerne have haft dem med, så de med egne øjne kunne se, hvordan fiskeriet foregik, og se de rigelige mængder af flotte tobis, som vi fangede.
Ja. De fleste industrikuttere vil gerne have biologer med på fiskeri, så de kunne få lejlighed til at se, hvad der sker i den virkelige verden, tilføjer René Schmidt. – Det vil være en fordel for alle parter.
Prøvefiskeriet havde blandt andet til formål at bevise, at vi kan fiske tobis med flydetrawl uden at beskadige havbunden, siger René Schmidt. – Og det viste sig, at det kunne vi sagtens.
Under prøvefiskeriet fiskede “Lonny Hedvig” med de nye redskaber, mens makkeren, fiskeskipper Lars Vohnsen på “Lotte Vohnsen” brugte de traditionelle skovle.
Tilfredsstillende fiskeri
Under prøvefiskeriet blev der taget mange prøver af tobisfangsten.
René Schmidt oplyser, at der blev taget to prøver ved hvert træk. Og dem kan biologerne naturligvis se. – Men det havde nu været bedre, hvis de havde været med selv, konstaterer han.
Lonny Hedvig fik tildelt 1.000 tons tobis til prøvefiskeriet ved Dogger Banke. – Og de blev fanget hurtigt og med helt tilfredsstillende økonomisk fiskeri, siger René Schmidt. – Så det ser ud til, at der er fisk nok.
I begyndelsen af juni er det meningen, at fiskeriet skal filmes, så det kan dokumenteres, at de nye redskaber ikke skader havbunden.
Nu er biologerne klar
Nu, når tobissæsonen er ved at være forbi, er biologerne så ved at være klar!
Og de siger nu, at de helst vil med ud at sejle, når vi ikke fisker. Så når vi nu alligevel ikke må fange flere tobis i år, så er det altså meningen, at vi skal sejle gratis rundt med biologerne i 20 dage, så de kan tage deres prøver uden at blive forstyrret af fiskeriet, siger René Schmidt.
Kilde: TripleNine
FiskerForum.com