En fisker lander i Nyhavn

En fisker lander i Nyhavn

Fiskeskipper Niels Bjerregaard lagde sin kutter HG7 Niels Jensen til kaj lørdag morgen kl. 02.30 og var herefter klar til at møde de morgenfriske københavnere med råd og vejledning omkring de frisk fangede Hirtshals rødspætter, som blev solgt som pinsefisk, denne lørdag.
Præcis kl. 11.00 afslørede Biskop Peter Fischer-Møller årets fisk, under stor bevågenhed fra de mange fremmødte. I år blev det rødspætten som løb med æren at blive kaldt – årets pinsefisk 2012. Biskop Peter Fischer-Møller kom i sin tale ind på både det historiske og omkring traditionen med pinsefisken.

I mellem de opstablede fiskekasser og de ca. 1000 kg fladfisk, var der dækket et pænt lille bord op og sammen med skipper Niels Bjerregaard nød biskopen et godt glas øl og en snaps til kokken Hans Hebo fra Nørreports Fiskehus kulinariske tryllerier. Med Hebos hjemmelavede remoulade og det friskbagte rugbrød, blev den godt gennemstegte rødspætte serveret for gæsterne.

Om det var duften af stegt rødspætte eller om det var den kvalificerede betjening der fik Københavnerne til at stå i kø for at købe rødspætter, vides ikke. Men da dagen var omme var næsten alle kasser tomme og små 1000 kg fisk solgt. Om det skyldes skipper Niels Bjerregaards faglige viden om det praktiske fiskeri, eller om det var fiskeeksperten fra Nordsøcentrets medbragte fiskeprøver, eller det var Hirtshals turistchefs informationsfolder, eller Hirtshals Auktionsmesters kyndige salgsteknik, der solgte fisken kan man kun gisne om, men alle hjalp hinanden og tilfredsheden var stor med den vellykkede dag for Hirtshals folkene.

Da kutter HG7 Niels Jensen stævnede ud og satte kurs Hirtshals, spottede Niels Bjerregaard syd for Hven en kutter som han mente han havde set før. Og ganske rigtigt, selvom den havde fået en større overhaling og var blevet ændret her og der, var der til sidst ingen tvivl. Det var gamle HG 148 , nu blot som K 148, der nu sejlede fra Vedbæk Havn, han mødte. Lidt specielt da Niels Bjerregaard for mere end 30 år siden havde ligget side om side med HG 148 i Hirtshals Havn.

En oplevelse rigere og med en historie mere i ærmet, stævnede HG7 Niels Jensen atter mod Hirtshals.

FiskerForum.com