Druk reducerer antallet af hjerneceller, men ikke hvis du tager fiskeolie

Druk reducerer antallet af hjerneceller, men ikke hvis du tager fiskeolie

En påstand der nok skulle få salget af fiskeoliekapsler til at eksploderer, hvis det var tilfældet, men kan det nu også passe.
At fiskeolie kan hjælpe med at forhindre alkohol induceret demens, har the Loyola University Chicago Stritch School of Medicine, nyligt påvist i en netop offentliggjort undersøgelse.

Det er almindelig kendt at langvarigt alkoholmisbrug øger risikoen for at miste mange hjerneceller og give aldersrelaterede demens. Undersøgelsen, som er blevet kaldet Loyola undersøgelsen, fandt da også ved forsøg, at hjerneceller hos rotter, der blev udsat for høje niveauer af alkohol, med en fiskeolie-forbindelse, blev beskyttede mod betændelse og celledød.

Rapporten blev fremlagt den 8. september 2013 på den 14. kongres for European Society for Biomedical Research om Alkoholisme i Warszawa Polen. Hvor resultaterne fra 143 forsøg, havde følgende konklusion.

1. Moderat indtag af spiritus (svarende til 2 glas om dagen – 2 glas for mænd og 1 glas for kvinder) i stedet kunne reducerer risikoen for demens og i realiteten gøre hjernecellerne mere fit for fight.

2. Men for meget alkohol (svarende til betydeligt flere glas om dagen) ville i stedet fører til inflammation (betændelse) og celledød.

Undersøgelsen delte 2 grupper af rotter, hvor begge fik alkohol svarende til fire gange den tilladte mængde hvis man skulle køre bil. En af grupperne fik samtidig tilsat lidt fiskeolie med Omega 3 (DHA).

Forskerne fra the Loyola University Chicago Stritch School of Medicine fandt at rotterne der havde fået Omega 3 havde 90 procent mindre neuroinflamation og neuronal død, end rotterne der havde fået rent alkohol.

Der skal ifølge forskerne flere undersøgelser til, før man endeligt kan konkludere effekten af omega 3. Samtidig påpeges det at den eneste sikre måde hvormed alkohol misbrugere kan beskytte deres hjerne, er ved helt at holde op med at drikke spiritus.