Det Blå Danmark med på Marintec China 2013 i Shanghai

Det Blå Danmark med på Marintec China 2013 i Shanghai

En delegation fra Søfartsstyrelsen, ledet af direktør Andreas Nordseth, deltog den 3. december i åbningen af den danske stand på Marintec China 2013 i Shanghai, sammen med bl.a. den danske generalkonsul i Shanghai.

Marintec China er Asiens største maritime udstyrsmesse og er central for adgangen til det kinesiske marked. Derfor deltog mere end 40 danske virksomheder på den danske stand organiseret af Danish Marine Group.

”At se så mange danske virksomheder – udstyrsproducenter, teknologiudviklere og skibsdesignere – på Marintec viser, at de allerede er stærkt engageret i Kina og har kvalitetsløsninger, som efterspørges af den kinesiske maritime industri. Det vil vi gerne fra det officielle Danmarks side vise vores opbakning til, hvilket er baggrunden for min deltagelse her”, sagde Andreas Nordseth.

I forbindelse med Marintec-messen blev der afholdt en highlevel-konference, Senior Maritime Forum, hvor Søfartsstyrelsens direktør talte. I sin tale fokuserede Andreas Nordseth på den grønne omstilling inden for skibsfarten og fremhævede vigtigheden af at udnytte de vækstmuligheder, som den grønne omstilling skaber. Han understregede behovet for innovative internationale partnerskaber mellem skibsbyggere, skibsejere og udstyrsproducenter for at sikre udviklingen af de mest effektive og forretningsmæssigt attraktive løsninger og pointerede, at danske virksomheder og myndigheder er klar til at indgå i samarbejde med kinesiske myndigheder og virksomheder om dette.