Det »blå Danmark« bør deltage i »Rød-bloks« planer for en ny biodiversitets-pakke

Det »blå Danmark« bør deltage i »Rød-bloks« planer for en ny biodiversitets-pakke

Oplægget til en helt ny biodiversitets-pakke, sker på Marienborg mandag den 4. november 2019, hvor Regeringens første skridt tages henimod biodiversitets-pakken, som meget gerne også skulle rumme fiskeriets interesser.

Her vil den socialdemokratiske Statsminister Mette Frederiksen sammen med miljøminister Lea Wermelin og Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten, tage det første spadestik til regeringens biodiversitets-pakke, når en bred kreds af interessenter samles til opstartsmøde på Marienborg 4. november.

»Vi står ikke bare i en klimakrise, vi står også i en biodiversitets-krise. Naturen har behov for hjælp, og derfor vil regeringen og vores støttepartier lave en ambitiøs plan for naturen – en biodiversitets-pakke,« siger miljøminister Lea Wermelin.

»Nu indkalder vi relevante interessenter, organisationer og forskere til et opstartsmøde på Marienborg. Her tager vi første spadestik til den pakke, som skal give biodiversiteten bedre vilkår i Danmark. Vi har behov for bidrag fra organisationer, foreninger og andre, der bruger, beskæftiger sig med og elsker naturen,« siger Lea Wermelin.

Invitationerne vil blive sendt ud snarest.

Husk også en invitation til de daglige brugere af havet
Fra fiskeriets side, er det spændende at se om også organisationerne omkring dansk fiskeri bliver indbudt og ikke som tidligere, skal brandslukke og lappe udenpå i en eventuel hørrings-runde. Det er langt bedre og langt mere konstruktivt at være med fra starten.