Departementschef i modvind omkring den nye grønlandske fiskerilov

Departementschef i modvind omkring den nye grønlandske fiskerilov

Hele miseren er opstået, efter departementchefen Jørgen Isak Olsen, efter det oplyste, under et seminar omkring den nye grønlandske Fiskerilov, skulle have holdt et indlæg der støttede kritikerne af lovforslaget og ikke som han burde, loyalt have støttet Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst´s udvalgets forslag.

Dette benægter Departementschefen i fiskeri- og fangstdepartementet hårdnakket og afviser katagorisk at have støttet kritikerne af det kontroversielle oplæg til en ny fiskerilov.

KNR.gl skriver videre, at der fredag eftermiddag var udvalget for fiskeri og fangst naalakkersuisoq indkaldt til hastesamråd, alene med det formål at afdække departementschefens indlæg på seminaret og hans mulige modstand mod oplægget til den nye fiskerilov.

Departementschefen mener ikke hans indlæg kan tolkes som kritisk overhovedet. Istedet skulle Jørgen Isak Olsen, havde fortalt om hovedpunkterne i forslaget til fiskeriloven, samt om en arbejdsgruppes arbejde med forskellige punkter fra fiskerikommissionens anbefalinger.

Udvalget har ikke overfor KNR.gl ønsket at udtale sig efter mødet, men henviser istedet til en samlet udmelding senere.