Danske Havne arbejder for at opretholde forsyningerne til og fra Danmark

Danske Havne arbejder for at opretholde forsyningerne til og fra Danmark

Selvom Danmark i denne Covid-19 virus tid og situation nærmest er lukket helt ned, er de danske havne stadig åbne og bidrager fortsat til at opretholde vare-forsyningerne til og fra Danmark, det oplyser brancheorganisationen Danske Havne, der dog samtidig gør opmærksom på, at alt sker med højeste respekt for myndighedernes anbefalinger.

Havnene er stadig åbne og opretholder driften så normalt som overhovedet muligt under behørigt hensyntagen til myndighedernes anvisninger for at begrænse den smitsomme virussygdom Covid-19.

Direktør for Danske Havne Tine Kirk Pedersen siger i en kommentar, »Havnene er utroligt vigtige og en helt afgørende del af vores kritiske infrastruktur. Derfor arbejder de selvfølgelig videre, så der fortsat kommer forsyninger til Danmark denne vej, for vi ville ikke kunne klare os på sigt uden havnene. Men jeg vil gerne understrege, at det hele sker i tæt dialog med de relevante myndigheder, og alle anbefalinger følges selvfølgelig. Vi har i den aktuelle situation et særligt ansvar, og det lever vi op til,«slutter Tine Kirk Pedersen.

Brancheorganisationen understreger, at der selvfølgelig er forretningsområder i havnene, der er ramt af myndighedernes anbefalinger – såsom eksempelvis krydstogter og passagersejladser, da formålet med disse ikke betragtes som anerkendelsesværdige, men at al kritisk og nødvendig drift opretholdes under de aktuelle omstændigheder.