Danske fiskere er ikke alene om kritikken af DMI’s nye site
FiskerForum.dk fik i går en henvendelse fra tyske fiskere, der lige syd for den danske grænse, som mange andre fiskere, dagligt holdt sig orienteret omkring vejr og vind via den danske vejrtjeneste DMI´s hjemmeside.

Danske fiskere er ikke alene om kritikken af DMI’s nye site

FiskerForum.dk fik i går en henvendelse fra tyske fiskere, der lige syd for den danske grænse, som mange andre fiskere, dagligt holdt sig orienteret omkring vejr og vind via den danske vejrtjeneste DMI’s hjemmeside.

De skriver i henvendelsen, at fiskerne fra område SW1, SW2 og SW4 altid og gennem de seneste mange år har brugt og lyttede til DMI’s vejrmelding – De spørger nu i kor, hvad er årsagen til denne pludselige ændring og så ovenikøbet til noget der er ringere?.

Som mange andre fiskere, har de brugt Farvandsudsigten, som især er blevet brugt af det blå erhverv og fiskere. Med flere syntes ikke om ændringerne. De mange klik for at komme ind på siden, samt sidens farvevalg, der skulle have adskilt de enkelte data’er fra hinanden, ligger farvemæssigt alt for tæt og flyder nærmest sammen. Man har svært ved at skelne mellem de oplyste data’er.

Men også systemet, hvor data’er kunne sammenlægges og give et helhedsbillede af f.eks strøm og vind, er også helt forsvundet. Bølgehøjde kurverne er også blevet ringere, i det hele taget syntes flere, at der er blevet en noget mere kompliceret adgang til vejrinformationerne. Det tager simpelthen for lang tid, med flere sideskift og ikke mindst fulgt af DMI’s evindelige spørgsmål om Webstedet må bruge ens akutelle lokalitet. Én gang bekræftet, burde være nok.

Flere har ytret deres utilfredshed på facebook siden DMI – se her