Dansk underleverandør til gigantisk laksefabrik på Færøerne

Dansk underleverandør til gigantisk laksefabrik på Færøerne

Det er Danish Ice & Hydraulics, der er ejet af det vestjyske firma Hvide Sande Skibssmedie, som i samarbejde med det danske rådgivende ingeniørfirma Pescatech i Esbjerg, der har hentet en stor ordre på skelis-tanke og transportører samt udtag til fiskefabrikken og kølerum, ved Bakkafrosts laksefabriks-projekt ved Glyvrar på Færøerne.

Bakkafrost P/F gigantiske og milliardstore lakse investering på Færøerne, bliver med den aller nyeste og forbedret teknologi der findes. En teknologi der vil sætte helt nye standarder for effektiviteten i lakseproduktionen. En teknologi der samtidig med et betydeligt øget fokus på funktionaliteten samt en yderligere skærpelse af hygiejnekravene, vil sætte helt nye mål for avancerede fødevareteknologi, der sammen med et sikkert øje for den optimale fødevaresikkerhed samt den noget mere skånsomme og nænsomme behandling af laksen, vil gøre produktionen fantastisk fleksibel og åbenlys mere fremtidssikker samt rentabel.

Laksefabrikken forventes at stå klar i 2016

Prestige projektet med Bakkafrosts laksefabrik i Glyvrar, skal efter beregningerne står færdig og funktionsklar i 2016 og maskinmester Toke H. Pedersen fra Danish Ice & Hydraulics fortæller til FiskerForum, at opgaven bliver spændende at udføre, da arbejdet netop er i forbindelse med noget af det største indenfor lakse-forarbejdningsindustrien, man har set til dato, hvilket giver Hvide Sande firmaet, gode muligheder og en chance til at vise sin store ekspertice indenfor netop isværker og komponenter til samme.

Det vestjyske firma har netop afsluttet en stor ordre i Nord Norge og arbejder i skrivende stund på yderligere projekter til det skandinaviske marked, fortæller Toke H. Pedersen, der ikke lægger skjul på, at netop ordren til Bakkafrost, som prestigeprojekt, helt sikkert vil kaste yderligere ordre af sig, da lakse industrien i det øvrige Scandinavien har vækstpotientalle og man forventer at invisteringerne her vil blive øget til mange milliarder i årene fremover.