Dansk nybygning søsat fra Nauta S.A. i Gdansk
Mandag den 15. april 2019, blev skroget til den nye HM 379 »Lingbank« søsat og efter den nu har forladt dokken i Gdynia, skal skibet efter klargøringen slæbes til Skagen, med forventet ankomst efter påske.

Dansk nybygning søsat fra Nauta S.A. i Gdansk

Mandag den 15. april 2019, blev skroget til den nye HM 379 »Lingbank« søsat og efter den nu har forladt dokken i Gdansk, skal skibet efter klargøringen slæbes til Skagen, med forventet ankomst efter påske.

Det er det nordjyske værfts Karstensens nybygning nummer 442 i rækken og rederiet med familien Rasmussen i Hanstholm bag og Karstensens Skibsværft har en lang historie sammen. Således forlængede værftet allerede i 1997 rederiets første fartøj »Lingbank«. Nybygningen Lingbank bliver det tredie skib i lingbank’s historie, men den første nybygning.

Ny Lingbank bestilt ved Karstensens Skibsværft

Familien bag rederiet Lingbank Fiskeri Aps er fiskeskipper Benny Rasmussen og sønnerne Jens og Jonas Rasmussen, der begge er partsredere og besætning ombord. Sønnerne jeppe og johs forestår aktiviteterne på land fra Hanstholm.

Den nye pelagiske trawler er på 49,95 meter i længden og 13,2 meter i bredden, med en samlet lastekapacitet på 1280 tons. Hanstholm fartøjet skal fiske en kombination af konsum og industri, med hovedvægten på sild til konsum og fisk til protein, som tobis og brisling.

Trawler fra Hanstholm solgt til Vancouver i Canada

Det var således en festdag på værftet i Polen, samt en stor dag for redere, familie og ansatte, som sammen med mange fra værftet overværede søsætningen.

Levering af det færdige skib, forventes fra Skagen engang til september måned i år.