Danmark tæt på at være næststørste aftager af norske laks
Men må indtil videre affinde sig med en flot tredjeplads, der dog kun mangle nogle få tons i at Danmark måske i meget nær fremtid indtager andenpladsen over de lande, som aftager flest norske laks fra de nordatlantiske lakseproducenter.

Danmark tæt på at være næststørste aftager af norske laks

Men må indtil videre affinde sig med en flot tredjeplads, der dog kun mangle nogle få tons i at Danmark måske i meget nær fremtid indtager andenpladsen over de lande, som aftager flest norske laks fra de nordatlantiske lakseproducenter. Polen og Frankrig har iøjeblikket førertrøjen på.

Tallene kommer fra den nyeste eksportstatistik fra Statistisk Sentralbyrå og Norges Sjømatråd, skriver Ilaks.no, der har Polen som største aftager af laks, der med flere længder har lagt afstand ned til Frankrig som den næststørste aftager af de norske laks. Men kun et enkelt mulehår foran Danmark, der med nogle få tons kan overhale Frankrig og indtage den flotte andenplads.

Efter et lille tilløb i 2019 eksporten af norske laks, er der nu kommet lidt mere gang i eksporten og her i midten af februar er der eksporteret omkring 151.204 tons laks, hvilket dog kun marginalt er 1 procent mere end sidste år ved samme tid.

Størst aftager er det østeuropæiske land Polen, der alene i starten af året har importeret 18.529 tons laks til videreforædling. Det er ikke mindre end 16 procent mere end samme periode i 2017 og langt mere end eksempelvis Frankrig har importeret. Det blev til beskedne 10.634 tons som lige formår at rykke Frankrig op på andenpladsen, skarpt forfulgt af Danmark, der nu blot mangler nogle få tons i at overhale Frankrig.

Eksportprisen på laksene har Ilaks.no opgjort til at være 60,41 NOK pr. kilo, hvilket er over sidste års 56,67 NOK pr. kilo.