DanFish International og DanAqua sprænger rammerne

DanFish International og DanAqua sprænger rammerne

Et stort VIP program, hvor toneangivende indkøbere fra hele verden inviteres, sikrer udstillere de internationale kontakter til de største og mest interessante rederier.
Når en af verdens mest betydende fiskerimesser for udstyr og services, DanFish International 2011 og den nytilkomne messe for akvakultur, DanAqua 2011, åbnes i Aalborg af protektor Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, den 12. oktober, klippes snoren over til den største fiskerimesse nogensinde. Fagmesserne er åbne fra 12.-14. oktober.

Nye udstillere fra Asien
300 udstillere fra 24 lande udstiller på de ca. 10.000 kvadratmeter i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor også en del den nærliggende Kildeparken bliver inddraget til en stor pavillon, der bygges op over 14 dage, allerede fra den 21. september.

Blandt de mange udstillere er der til årets messer nye udstillere fra så eksotiske steder som Singapore og Indien. 73 procent af udstillerne er fra Danmark og 27 procent kommer fra resten af verden.

Som noget helt nyt vil Europahallen rumme den internationale messe DanAqua for udstyr og teknologier til opdræt af fisk og skaldyr. Her kommer udstillerne hovedsageligt fra Norge, Færøerne og USA.

Et stort VIP program
DanFish International har i en del år sammen med Dansk Eksportforening og andre samarbejdspartnere udformet en bruttoliste på toneangivende indkøbere i store rederier verden over. Cirka 400 var denne gang på bruttolisten, men kun 100 ville blive tilbudt at deltage i det inviterede program.

Interessen for vores VIP program har simpelthen aldrig været større, og vi har nu nået det maksimale antal inviterede på 100 VIPs fra hele verden, og det tegner rigtigt godt for det store felt af udstillere, der er med i år. Så har vi mulighed for at leve op til deres forventning om at komme i kontakt med de rigtige indkøbere, fortæller direktør Ernst Trillingsgaard, Aalborg Kongres & Kultur Center.

De mange VIP’s kommer fra lande som Australien, New Zealand, Sydamerika, USA og Canada, Asien og Afrika. Fra Europa dukker der VIPs op fra de skandinaviske lande, Baltikum samt Irland, England og Rusland.

Spændende konferenceprogram
DanFish og DanAqua byder også på et interessant konferenceprogram, der afvikles over alle tre dage både inden for fiskeri og akva. Foredrag og debatter kommer til at foregå på skiftevis dansk og engelsk. Reformprogrammer i EU, fartøjsovervågning og elektronisk logbog, udviklingsplan for nordjysk fiskeriindustri, brændstofforbrug, muligheder for dansk akvakultur i USA, sporbarhed, eksport af fisk til EU og undervandsobservationer for dummies er bl.a. nogle af konferencemulighederne, som man kan droppe ind til i løbet af de tre dage.

Store gruppe af købestærke internationale besøgende
I 2009 blev DanFish International gæstet af knap 13.000, og denne gang har der allerede meldt sig store grupper af besøgende til fagmessen. Norge topper pt. med en gruppe på over 100 men også fra Sverige, Vietnam, Estland, Canada og Holland har der meldt sig grupper med 20-30 på listen.

Udstillerne indgik i 2009 kontrakter på messen for omkring 130 mio. kroner, og efterfølgende forventede de yderligere løbende handler til en samlet værdi af knap 500 mio. kroner.