Carsoe underskriver levering af fiskefabrik til US kæmpetrawler
Det er danske Carsoe der skal levere en komplet og større fiskefabrik til den største nybygget trawler i USA i nyere tid.

Carsoe underskriver levering af fiskefabrik til US kæmpetrawler

Det er danske Carsoe der skal levere en komplet og større fiskefabrik til den største nybygget trawler i USA i nyere tid.  Carsoe, der har specialiseret sig i udvikling og levering af komplette fiskefabrikker, skal leverer en sådan til Arctic Storm Management Group i Seattles nye fartøj der har en længde på over 100 meter, beregnet til at fiske Alaska Pollock (sej).

Carsoe, der er verdensførende indenfor udvikling og levering af komplette fiskeforarbejdningsfabrikker, har underskrevet den første større kontrakt i USA med Arctic Storm Management Group i Seattle. Det er en vigtig ordre for den nordamerikanske fiskeriindustri, da Arctic Storm Management Group vil bygge det største og mest topmoderne og avancerede nye fartøj siden 1980’erne. Fabrikstrawleren er planlagt til levering i 2021.

Alle andre skibe er typisk blevet om- og genopbygget af skibe fra 80’erne og 90’erne, og ingen i denne region har tidligere bestilt et skib specielt designet til at fange Alaska Pollock (sej) i havet omkring Alaska. »En stærk efterspørgsel efter Alaska Pollock-produkter i USA, Europa og Asien har været en væsentlig og medvirkende årsag til at Arctic Storm Management Group investerer i branchen, og det nye skib skal erstatte et af vores mindre fartøjer »Arctic Fjord«, forklarer Doug Christensen, CEO, Arctic Storm Management Group.

Skibet, der i daglig tale omtales som Rolls-Royce NVC 336 WP, måler 100 meter i længden og 21 meter i breden. Udover at være det største Rolls-Royce-fiskefartøj, der nogensinde er bygget, er det også det første Rolls-Royce-skib, der skal bygges i USA. Skibet er under opførelse hos Thoma-Sea Marine Construction i Louisiana, og Carsoe’s aktiviteter i USA og Aalborg, Danmark, arbejder nu i tæt samarbejde med værftet.

Med ordren fra Arctic Storm Management Group styrker det vores markedsposition betydeligt, ikke mindst i USA, hvor vi er blevet valgt som leverandør på grund af vores team af dygtige og meget erfarne medarbejdere, men også for vores innovative løsninger møntet branchen,« forklarer Mikkel Jacobsen, administrerende direktør for Carsoe A/S.

Skibet til Arctic Storm Management Group vil være udstyret med Carsoe’s state-of-the-art fiskefabrik til produktion af Alaska Pollock (sej), enten som fiskeblokke eller surimi samt rogn, fiskemel og fiskeolie. Skibet vil være blandt de mest moderne og avancerede i verden og er designet med vægt på lavt brændstof-forbrug, begrænsede emissioner og vibrationer samt et meget lavt støjniveau.