Britiske politikere sætter borgerne og økonomien over styr
Det er anden gang, at May’s aftale stemmes ned af Underhuset. Første gang var tirsdag den 15. januar, hvor May’s Brexit-aftale blev stemt ned - I går blev den stemt ned for anden gang.

Britiske politikere sætter borgerne og økonomien over styr

Det er anden gang, at May’s aftale stemmes ned af Underhuset. Første gang var tirsdag den 15. januar, hvor May’s Brexit-aftale blev stemt ned af et flertal på hele 230 stemmer. Onsdag gentog det hele sig med 149 stemmer imod May’s EU-Exit plan, trods kraftige advarsler fra både EU-Kommissionens og Premierministerens side, at et nej til Brexit, vil øge risikoen for at Storbritannien forlader EU uden en aftale.

Man kører i venstre side af vejen og man har et parlament der virker temmelig rodet og ekstremt højlydt, med »Eyes to the Right, Nose to the Left«. Et land, der udefra set, roder rundt uden orientering og fornemmelse for hvilken retning landet skal tage. Trods det indlysende i, for de øvrige europæiske lande underforstået, at Storbritannien bedst er tjent med en Brexit-aftale med EU. Men tilliden til at der kommer noget fornuftigt ud af dette kaos, syntes nu længere væk end nogensinde tidligere.

I mellemtiden oplyser BBC News, at den britiske regering har planer om at reducere told-taksterne for en lang række importvare fra lande uden for EU og samtidig indføre foranstaltninger for at imødegå en hård grænsedragning mellem Nordirland og Irland. Her er der ingen planer om, i tilfældet »No Deal«, at indføre nye kontroller eller nye toldangivelser for varer, der sendes over grænsen fra Irland til Nordirland.

EU-landene er overraskede og kede af nedstemningen af Brexit-planen og flere EU ledere erkender da også nu, at »No Deal« scenariet, nu er vigtigere end nogensinde tidligere og måske også den mest sandsynlige udgang på hele dette »politiker-cirkus« i Storbritannien.

Modstanden mod May’s Brexit-plan er ikke til at tage fejl af, og den britiske premierminister kan nu kun se frem til afstemning i aften, hvor det britiske Underhus skal stemme om Storbritannien skal forlade EU uden en aftale. Denne afstemning finder sted kl. 20.00 dansk tid.

Hvis de britiske parlamentarikere siger nej til at forlade EU uden en aftale, skal der stemmes igen imorgen torsdag, hvor det så handler om en mulig udskydelse af briternes farvel til EU.