Britiske May er en »Survivor

Britiske May er en »Survivor

Som en kat med ni liv, overlever den engelske premierminister Theresa May gang på gang, nederlag på nederlag og alligevel popper hun op, altid klar med en ny plan.

Det skete også i går, da Labours mistillidserklæring var til afstemning i Underhuset, hvor det endte med en sejr til den konservative leder. Hun hvilede ikke på laurbærrene, for kort efter stod hun op på talerstolen, klar med en opfordring til oppositionspartierne om at mødes om en ny EU-tilbagetræknings-aftale.

Tiden er knap

Theresa May opfordrede til drøftelser på tværs af partierne, med det formål at nå et alternativt forslag til hendes eget Brexit-forslag. Et forslag der gerne skulle være forhandlet på plads, så det kan fremlægges i Underhuset på Mandag.

Der syntes at være enighed blandt oppositionen, at trods nedskydningen af May´s Brexitforslag, ønsker de ikke at stå i en situation den 29. marts 2019 med en »No deal«, derfor er kravet da også fra flere af partierne, at næsten uanset hvad, skal der foreligger en eller anden form for aftale, inden skilsmissen med EU effektueres.

Den britiske premierminister indledte allerede onsdag aften de første møder med de skotske nationalister, nationalister fra Wales og de proeuropæiske Liberale Demokrater. Den største knast i de tværpolitiske møder bliver Labour, som med lederen Jeremy Corbyn ikke vil forhandle, inden May stiller en eller anden form for garanti for, at det hele ikke ender med en »No Deal«.

May står igen overfor en deadline, hvor hun inden for få dage skal stille med en ny plan for, hvorledes Storbritannien skal komme ud af EU på en ordentlig og forsvarlig måde for alle parter. »No Deal« syntes for de fleste, at være en katastrofe for alle.

FiskerForum.dk