Britiske fiskere forbereder torskekrig med danske fiskere

Britiske fiskere forbereder torskekrig med danske fiskere

Det er alt andet end pæne toner, som kommer fra britiske fiskere. I forbindelse med Brexit ønsker de alle fiskere fra andre nationer ud af britisk farvand – og det gælder også danske fiskere.

TVR11;2 besøgte forleden havnen i den lille by Troon. I dag er der12 familieejede rejekuttere – engang var der 50 silde- og makrelkuttere, skriver TVR11;2.

Britiske fiskere ønsker at have de hjemlige farvande for sig selv, og det betyde enorme tab for danske fiskere. Den danske regering truer derfor sammen med flere andre EU-lande med at trække Storbritannien for den internationale domstol i Haag.

En fisker i Troon – Arron Brown – er ikke i tvivl: Der er en torskekrig på vej:

»Det er ikke fordi, vi hader danskerne, nej det gør vi ikke, men vil vi have kontrollen med vores eget farvand? Ja, det vil vi. Vil vi genopbygge vores egen industri? Ja, det vil vi,« siger Arron Brown, Fishers for Leave, til TVR11;2.

Der er valg i Storbritannien torsdag den 8. juni og den konservative premierminister Theresa May har ikke direkte sagt, at hun vil holde på de 200 sømil. Fiskerne på havnen i Troon er bekymret for, at premierminister May vil give køb på kravet om en fiskerigrænse på 200 sømil, når hun skal i gang med at forhandle om Storbritanniens udtræden af EU, skriver TVR11;2.