Den britiske regerings seneste tiltag indenfor fiskeripolitikken, hvor man overvejer at forbyde bundtrawl på Doggerbanke, bliver nu kraftigt kritiseret af briternes egen fiskeriorganisation »National Federation of Fishermen’s Organisations« (NFFO) der i skarpe vendinger betegner beslutning, mere som et »mediestunt« end et reelt udtryk for miljømæssige hensyn.
NFFO’s formand, Paul Gilson, mener, at det er afgørende med reformer indenfor »Inshore Fisheries and Conservation Authorities« (IFCA), men kritiserer samtidig den britiske regering for at indføre flere restriktioner og yderligere skabe trængsel- og pladsproblemer, som ifølge NFFO udspringer af påstået og et for nyligt opfundet drama, til ære for de grønne miljøorganisationer.
NFFO-Organisationen kritiserer kraftigt den konservative regerings politik, som ifølge organisationen hele tiden regulerer på de traditionelle fiskeområder. NFFO påpeger, at forbuddet mod tobisfiskeri og begrænsningerne på brugen af trawl-udstyr synes mere at være opfundet til lejligheden, for at få mere opmærksomhed i medierne end reelt at hjælpe med at forvalte havets ressourcer. Hvilket også rammer britiske fiskere negativt.
Selvom forbuddet mod tobisfiskeri ikke direkte påvirker britiske fiskere og virksomheder, hævder NFFO, at det er et symptom på noget langt mere alvorligt: »Når regeringen tager kontrol over adgangen til vores farvande, må vi dog bekymre os om virkningen og den eventuelle konsekvens af, at fortrænge EU’s både fra Doggerbanke, der faktisk fisker efter denne art.«
NFFO advarer regeringen om at være opmærksom på havområderne omkring Storbritannien, da det kan få betydelige og store konsekvenser. Organisationen påpeger, at flere industrier nu profiterer på bunden af havet, men det presser fiskevirksomheder ud og svækker den nationale fiskekapacitet.
Kritikken omfatter også regeringens beslutning om at øge beskyttelsen af yderligere 13 havområder, hvor NFFO finder nogle af begrundelserne højst overraskende.
Organisationen mener i den forbindelse, at den politiske »teaterforestilling«, som regeringens meddelelse er, ikke bidrager til en ansvarlig forvaltning af de marine ressourcer, og frygter, at det blot er et tegn på mere tom retorik i fremtiden.
NFFO anklager regeringens marinepolitik for at blive brugt som et popularitets-stunt for at imødekomme de grønne miljøorganisationer, i stedet for at have fokus på de langsigtede konsekvenser, som en lukning samt forbud mod tobisfiskeriet på Doggerbanke kan have.
Afslutningsvis opfordrer NFFO til, at der tages hånd om den seriøse opgave, det er at forvalte de marine ressourcer i en verden under forandring, uden at »Det politisk teater«, som dagens meddelelse fra Regeringen betegnes, får lov at dominere dagsordenen.