Brandteknisk tyder det på en gaseksplosion

Brandteknisk tyder det på en gaseksplosion

Det er formentlig dampe og gasser fra maling, der har forårsaget branden om bord på Dorte Rixen på Thyborøn Havn onsdag eftermiddag, fortæller fiskeskipper Jens søndergård til FiskerForum.

Det er den foreløbige melding fra de brandtekniske undersøgelser der i dag foregår på den vestjyske garnbåd, der blot var små 10 dage fra at stævne ud på sin første Rødspætte tur, efter nogle måneders ombygning.

Jens Søndergaard fortæller videre, at han fik en oprigning sent onsdag eftermiddag, da han var på vej hjem fra et kursus i Hvide Sande, om at Dorte Rixen stod i flammer ved kajen i Thyborøn. Trods skepsis overfor denne melding, for hvad kan brænde på et nyrenoveret skib, måtte han desværre konstatere at det var rigtig nok.

Hele beboelsessektionen på bagbords side og videre op til dækket er fuldstændigt udbrændt. Ligeledes står styrhuset heller ikke til at rede, så her forestår et større arbejde med etablering af nye elektronik, kabler og styringer m.m. inden Dorte Rixen igen kan blive sejlklar.

»Det mest imponerende i denne brand,« påpeger Jens søndergård, »er næsten at den har stået på i hele seks timer og trods varmeudviklingen, er malingen på ydersiden af skroget på bagbords side, end ikke blevet misfarvet. Så det har holdt. Det vigtigste er dog, at ingen kom noget til ved branden og det der forestår nu, er kun opretning af de materielle skader, slutter Jens Søndergaard.

FiskerForum.com