Unge besøgende til Børnenes Discovery Centre ved dette års Royal Highland Show var glade for at deltage i Seafood Skotlands ”mad fra havet” oplevelse. I løbet af de fire dages arrangement, havde næsten 2.000 børn, herunder skoler, mulighed for at lære om og smage en bred række af forskellige ”mad fra havet” produkter, doneret af SSMG, Macrae, OrkneySild, International Fisk Canners, og Nairns.
En frisk fisk og skaldyr samt torsk, sej, kuller, hvilling, sild, havtaske, brisling, jomfruhummer, krabber, muslinger og østers, var udgangspunktet for at børn kunne finde ud af, hvor fisk og skaldyr kommer fra. Visuelle pc skærme forklarede hvordan disse arter fiskes eller opdrættes, og hvordan man får dem fra havet og op i panden.
En spændende ‘kom og spis med mig “session fulgte den unge besøgende og som herefter blev opfordret til at prøve muslinger, røget makrel, krabber pate, varm røget laks, saltede sild og brisling samt sardiner, og skulle herefter bedømme dem som enten god, dårlig eller ligegyldig. Der var nogle overraskende resultater der kom frem. Specielt fremhævede nogle af børnene, hvoraf mange af dem prøvede at spise fisk og skaldyr for første gang, at de var mest glade for varm røget laks og varm røget makrel. De elskede også muslinger og sardiner, men var lidt mere forsigtige når det gjaldt krabber og sild.
“Arrangementet blev helt bestemt en stor succes for børnene og for Royal Highland Education Trust, der opererer på Discovery Centre. ”Vi er blevet inviteret tilbage igen til næste år,” siger SFS marketingchef Clare Dixon. “Vi har også haft mulighed for at beskæftige os med mange unge mennesker, og hjælpe dem med at forstå, hvor deres fisk og skaldyr kommer fra, og hvorfor de skal spise mere af det. Denne oplevelse og erfaring vil hjælpe os med at videreudvikle R03;R03;vores nye ‘Seafood uddannelsesråd projektt, som vi vil køre i hele det nye skoleår. ”