Afgangselever på Fiskeriuddannelsen, starter på fiskeriskolen mandag

Afgangselever på Fiskeriuddannelsen, starter på fiskeriskolen mandag

På EUC Nordvest Fiskeriskolen i Thyborøn vil man fra mandag den 27. april forsigtigt åbne skolen op for undervisning af elever. Primært elever der har under 12 måneders uddannelse tilbage på skolen.

Det oplyser afdelingschef og forstander på Fiskeriskolen Claus Henry Hansen til Fiskeritidende.dk, og fortæller videre, at man glæder sig til så småt at åbne op igen og i første omgang til at starte undervisningen op for skolens afgangselever.

Til avisen forklarer den vestjyske forstander, at man lige nu arbejder på at ringe rundt til eleverne, for at danne sig et overblik over, hvor mange der har mulighed for at starte næste mandag. Oprindeligt var det meningen at undervisning tidligst kunne starte igen den 10. maj. Nogle elever kan på den baggrund være forhindret i at møde op, da de har indgået aftaler om arbejde indtil da.

Det kræver en særlig indsats fra både elever og læreres side, at åbne Fiskeriskolen op igen.

Corona-reglerne og myndighedernes anbefalinger følges til punkt og prikke:

  • Holde afstand imellem eleverne
  • afspritning
  • hyppig håndvask
  • kantinen serverer kun potionsanrettet mad
  • Max. 30 personer i kantinen ad gangen
  • Indkvartering bliver på enkeltmandsstue
  • Undervisningen planlægges med størst mulig afstand mellem eleverne

Det hele er nyt under Corona-pandemien, hvilket da også har sat sit præg på Fiskeriskolens uddannelsesforløb. Men trods de mange nuværende restriktioner omkring fællesskabet og hygiejnen, så er man på skolen allegivel ganske godt tilfredse med, at nedlukningen af skolen ikke har fået konsekvenser for uddannelsesforløbet for den enkelte.

Til Fiskeritidende.dk siger forstanderen Claus Hansen til slut, »Jeg er virkelig lettet over, at vi kan nå at gennemføre skoleforløbet inden sommerferien, og at nedlukningen ikke får indflydelse på elevernes skoleforløb.« Men forstanderen understreger samtidig, at selvom tiden hvor Danmark har været lukket ned, er blevet brugt uhyre fornuftigt og effektivt til opdatering af undervisningsmaterialet samt en grundig og gennemgribende forårsrengøring af skolen, så glæder alle sig til atter at få liv i skolen igen, når nogle af eleverne møder ind igen på mandag.

Skriv et svar