Årsagen til branden på den færøske fiskefabrik er ikke fundet

Årsagen til branden på den færøske fiskefabrik er ikke fundet

Det er ikke muligt at fastslå årsagen til den brand, som totalt ødelagde fiskefabrikken hos Varðin Pelagic i byen Tvøroyri på Færøerne. Det skriver færøsk politi i en pressemeddelelse.

Politiet har fundet frem til, at branden er opstået i det område, hvor fiskeprodukterne bliver pakket. Ifølge politiet blev der udført svejsearbejde i dette område på fabrikken umiddelbart inden branden, men alt peger på, at dette arbejde er udført fuldt forsvarligt og i henhold til alle gældende sikkerhedsforeskrifter.

Samtidig er fabrikkens elinstallationer så ødelagte, at det ikke har været muligt at finde fejl ved installationerne. Derfor kan politiet ikke med sikkerhed pege på nogen egentlig brandårsag.

Branden opstod fredag 9. juni, og udviklede sig så voldsomt, at store dele af beboerne på Tvøroyri på øen Suðuroy måtte evakueres – blandt andet fordi der var giftige ammoniakdampe i luften.

Lager overlevede

Trods brandens enorme omfang, så overlevede frostlageret flammerne – takket været en solid brandmur. Tilsammen 600 tons fisk lå på lager, og et tjek har afsløret, at lageret er 100 procent intakt. Lagerets indhold er allerede blevet lastet ombord på et fryseskib, hvoraf en stor del af fisken allerede er solgt til købere i Rusland og Danmark.

Tre kriminalteknikere fra Danmark, én medarbejder fra Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut samt to medarbejdere fra færøsk politi har foretaget undersøgelserne om brandårsagen.

Til færøsk radio har direktør Bogi Jacobsen udtalt, at nedrivningen af den brændte fabrik vil starte hurtigst muligt, så arbejdet med genopbygningen kan komme i gang straks.