Efter to måneders forhandlingerne mellem fiskernes og redernes organisationer i Reykjavik på Island, kollapsede sent mandag aften.
Parterne mødtes kun i lidt over en time, hvorefter de begge afbrød forhandlingerne, da det stod klart for dem, at ingen havde flyttet sig i forhold til tidligere krav, hvorefter man mente at forhandlingerne ikke ville føre til noget.
Ifølge den islandske avis Fiskifréttir, er der dog opnået enighed om tre af fem spørgsmål, men der resterer stadig to uafklarede punkter,
- Det ene omhandler fordelingspolitiken ombord, som idag er fordelt med 70 procent af fangstværdien, men hvor 30 procent går direkte til skibets omkostninger i forbindelse med brændstof og andre udgifter. Her presses der på for en fordeling der kommer til at hedde 73 / 27, i fiskernes favør.
- Ligeledes er der endnu ikke opnået enighed om skattelettelser. En skattefordel for fiskerne, der har været gældende siden 1957, men som blev afskaffet i 2009.
Derfor er der stille på forhandlergangen og udsigten til der atter kommer gang i samtalerne, har nu fået endnu længere udsigter. Regeringens forligsudvalg arbejder dog bag om det hele, men har for nuværende ingen planer om at gå ind i konflikten og mægle. Også selvom tvisten allerede nu er begyndt at gøre ondt på den islandske økonomi, hvor mindst 1300 medarbejdere på landets fiskeindustrier er sendt hjem siden Nytår, uden udsigt til, inden for kort tid at begynde på arbejdet igen. Konflikten vil helt givet afstedkomme flere fyringer i fiskeproduktionen.
Selv den nyudnævnte Islandske minister for Fiskeri og Landbrug, Borgour Katrin Gunnarsdottir udtrykker beklagelse men har trods dette ingen intentioner om at afbryde konflikten for nuværende. Selvom konflikten nu sætter sine dybe spor i den islandske fiskeindustri og økonomi.