De nye officielle kostråd vil have voksne danskere til at spise 350 gram fisk om ugen
Danmark har masser af fiskeri og er en stor aktør på den internationale scene både i forhold til udbud og kvalitet. Men generelt er danskerne ikke så gode til at spise fisk selv. Det bliver der nu gjort endnu mere opmærksom på.
Tirsdag blev de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen præsenteret, og selv om det ikke er helt nye standarder for kostrådene, så bliver kravene skruet en smule op. Det gælder ikke mindst fisk. Her vil man gerne have danskerne til at spise endnu mere.
Rådene er at spise fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. I alt råder man til at spise 350 gram fisk om ugen heraf cirka 200 gram fed fisk som laks, ørred, makrel og sild.
I kostrådene gør man dog også opmærksom på, at også fiskefrikadeller, frossen fisk, fisk på dåse som torskerogn, tun og makrel samt skaldyr som rejer og muslinger også tæller med i regnskabet.
Mens fiskene er vinderne i de nye kostråd er det ikke overraskende de røde bøffer, som der skal skæres ned på til fordel for lyst kød og naturligvis masser af fisk.
Se alle de nye kostråd på nedenstående link