De to færøske trawlere »Heykur« og »Falkur« landede i sidste uge en last på 345.000 pund til Runavík, der overvejende bestod af sej. Partrawlerne har fisket ud for Færøerne og skipper samt besætning betegnede da også fiskeriet som værende tilfredsstillende.
Partrawlerne Rókur og Lerkur, der også er ejet af Faroe Origin på Færøerne, landede en last på 150,000 pund til Runavík. Fangsten bestod også her overvejende af sej.
Fartøjerne har fisket ud for Færøerne og der var ikke ubredt tilfredshed med resultatet blandt skipper og besætning. Kursen blev da også straks sat til feltet ud for Færøerne igen.
Pæne landinger af torsk og hellefisk til Tórshavn og Leirvík
Trawleren Skálafosur landede i sidste uge en last på 29,1 tons, hvoraf 11,4 tons var torsk,som havde en kilopris på 15,70 kr. Lasten blev vurderet til 436.310,00 kr., hvilket var et godt resultat, efter et fiskeri i 7 dage nord for Færøerne. Garnskibet Thor landede 19,4 tons, hvoraf 17 tons var hellefisk, som havde en kilopris på 31 kr. Lasten blev vurderet til 572.600,00 kr. Også et godt resultat efter et fiskeri i 4 dage ud for Færøerne. Trawleren Búgvin landede 21,3 tons til Leirvík, hvoraf 13 tons var torsk, som havde en kilopris på 15,72 kr. Lasten blev vurderet til 326.404,40 kr. De havde fisket i 6 dage nord for Færøerne og der var tilfredshed med fiskeriet. Trawleren Sigatindur landede 28,7 tons, hvoraf 13,4 tons også var torsk, som havde en kilopris på 16,09 kr. Lasten blev efterfølgende vurderet til 468.534,00 kr.
Lange, torsk og guldlaks til Eiði og Klaksvík
Linekutteren Mýlingur landede en last på 20,8 tons på Eiði. Overvejende lange, som havde en kilopris på 16 kr. Lasten blev vurderet til 305.492,00 kr., som de havde fisket i 6 dage ud for Færøerne, med et godt resultat. Den mindre trawler Fiskaklettur, landede 26 tons til Klaksvík, hvoraf 12,8 tons var torsk, som havde en kilopris på 16,09 kr. Lasten blev vurderet til 412.540,50 kr., som de havde fisket i 5 dage ud for Færøerne og fiskeriet har været fornuftigt. Vestmenningur og Skoraberg landede 165 tons guldlaks, som de havde fisket ud for Færøerne. De landede fangsten til Kósina, som derefter kørte fangsten til Tavuna i Leirvík. Så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet.
Industrifisk til Havsbrún i Fuglefjord
Finnur Fríði landede i ugens løb en last på 2300 tons blåhvilling, som de havde fisket ud for Færøerne. De landede fangsten til Havsbrún i Fuglefjord. Fagraberg landede i ugens løb en last på 2400 tons blåhvilling, som de ligeledes havde fisket ud for Færøerne. Fangsten blev også her landet til Havsbrún. Tummas T landede 800 tons blåhvilling, som de havde fisket ud for Færøerne. Også her modtog Havsbrún fangsten. De færøske skibe har nu opfisket den fælles kvote efter blåhvilling omkring Færøerne. De fleste pelagiske fartøjer tager derfor nu på værft. Dog er der enkelte, som stadig har egne kvoter tilbage på industrifisken blåhvilling, som fortsætter fiskeriet.
De nordiske broderlande Island, Danmark og Grønland samt Norge
Færøske Borgarin fra Klaksvík, landede i sidste uge 2400 tons blåhvilling, som de havde fisket ud for Færøerne. De tog til Island istedet pga. ventetiden og den lange kø ved fiskemelsfabrikken. Danske Beinur fra Hirtshals landede 2400 tons tobis, som de havde fisket på Doggerbanke i Nordsøen. De har haft et rigtig fint fiskeri, og fangsten blev efterfølgende landet i Skagen. Grønlandske Polar Nanoq fra Nuuk, landede 360 tons, hvoraf 170 tons var hellefisk. De har fisket i 2 uger øst og vest for Grønland, og der er da også generel tilfredshed med fiskeriet fra skipper og besætnings side. Straks efter landingen, blev der rigget om til fiskeri efter sild og makrel omkring Grønland.
Norske Kongsfjord landede i sidste uge, efter et fiskeri på godt en uge, en last på 260 tons, hvoraf 190 tons var rødfisk. Fangsten blev landet i Båtsfjord på Varangerhalvøen i Norge.
FiskerForum.dk