Tre projekter fra forskellige universiteter får nu støtte fra forskningsreserven til at undersøge, hvordan fiskeri og akvakulturproduktion påvirker natur, miljø og klima.
Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse
Forskningsreservens aftaleparter afsatte i november sidste år 35 mio. kr. til Grønt program for omstilling af fiskeri og akvakultur i 2024. Midlerne er nu blevet fordelt på tre projekter som alle skal undersøge, hvordan fiskeri og akvakultur påvirker natur, miljø og klima.
Det drejer sig om følgende projekter:
- ’Effekterne af et forbud mod anvendelse af bundslæbende fiskeredskaber’ med DTU Aqua, Syddansk Universitet og Københavns Universitet.
- ’Økosystemeffekter ved fiskeriets påvirkning af forskellige fiskehabitater’ med DTU Aqua, Aarhus Universitet og Københavns Universitet.
- ’Klima-, miljø og naturpåvirkning fra akvakultur’ med Københavns Universitet og Roskilde Universitet
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V):
»Jeg er glad for, at vi nu kan uddele de 35 mio. kr. til tre forskningsprojekter, som skal gøre os klogere på effekterne af fiskeri- og akvakulturproduktion. For vi har i stigende grad og mere end nogensinde brug for viden om, hvordan disse erhverv påvirker natur, miljø og klima, og hvordan vi kan understøtte erhvervets fortsatte udvikling. Projekterne skal bl.a. være med til at belyse, hvordan vi bedst muligt sikrer den grønne omstilling af fiskeri og akvakultur. Jeg sætter stor pris på det gode samarbejde, vi har med universiteterne, og jeg ser frem til at følge resultaterne af forskningsprojekterne«.
Herunder fremgår en oversigt over projekter, der har fået tilsagn om tilskud fra forskningsreserven 2024 til Grønt program for omstilling af fiskeri og akvakultur.