Deltag i MSC-webinaret mandag den 27. marts og hør eksperterne, der dagligt arbejder på tværs af forsyningskæderne for fisk og skaldyr, diskutere dette vigtige spørgsmål.
Den netop indgået tillægsaftale til FN’s Havretskonvention, der har til formål at sikre bevarelsen og den bæredygtige udnyttelse af marine biologisk diversitet i områder uden for national jurisdiktion, forventes bl.a. at bidrage til at opnå Kunming-Montreal-målene under Biodiversitets-konventionen i forhold til beskyttelse af 30 procent af havet globalt.
Men fiskeriet er allerede mange steder styret af regionale fiskeriforvaltningsorganisationer (RFMO’er).
I de seneste år har vi set betydelige gennembrud, men også udfordringer i den internationale fiskeriforvaltning, hvor RFMO’er søger at formidle aftaler mellem de forskellige nationer. Vedtagelsen af fangst-strategier for tun viser, at forhandlinger kan frembringe positive resultater. Det ser desværre anderledes ud i det nordøstlige Atlanterhav, hvor regeringerne fortsat kæmper for at nå til enighed om bæredygtige kvoter.
I denne session vil det omhandle udfordringen med at sikre en fremtid for fiskene i internationalt farvand. Hvordan træffes beslutninger, hvad påvirker dem, og hvor er der plads til forbedringer? Og hvordan kan vi i sidste ende lære af erfaringerne, når vi sætter os for, at nå ambitionerne i højsø-traktaten BBNJ?
Slut dig til os mandag den 27. marts for at høre eksperter, der arbejder på tværs af forsyningskæden for fisk og skaldyr, og vær med til at diskutere disse vigtige spørgsmål.
Paneldeltagere:
- Rohan Currey – Chief Science & Standards Officer, Marine Stewardship Council
- Joost Paardekooper – Tidligere chefforhandler, international fiskeriforvaltning, Europa-Kommissionen
- Erin Priddle – Regionaldirektør i Nordeuropa, Marine Stewardship Council
- Victor Restrepo – Formand, Scientific Advisory Committee, International Seafood Sustainability Foundation
- Dave Robb – Programleder for bæredygtighed. Cargill
Modereret af:
- Chris Davies-Tidligere formand for Europa-Parlamentets fiskeriudvalg
Det hele foregår online mandag den 27. marts 2023 klokken 12.00 i Bruxelles – tilmeld dig her