René Christensen, der har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti, (valgt i Guldborgsundkredsen) siden 10. januar 2008, indtil valget sidste år, hvor DF’s store vælgerlussing ikke gav genvalg til den erfarne politiker, som på det tidspunkt både var partiets næstformand og finansordfører. Han stopper nu på Christiansborg for at blive direktør for Dansk Akvakultur.
Det skriver Lolland Falsters Folketidende.
Han fortsætter dog som byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune, hvor han har siddet siden 2006. Men efter en tid som konsulent og næstformand for Dansk Folkeparti siger han nu farvel til Christiansborg, skriver avisen.
For onsdag den 1. februar tiltræder han en stilling som direktør for Dansk Akvakultur, som er en brancheforening for dambrug, havbrug og skaldyr/muslinge-farme og medlem af Landbrug & Fødevarer.
Med sig tager René Christensen sin erfaring, som formand for Miljø- og Fødevareudvalget (2019-2022) samt Fiskeriordfører (2019-2022).
Formanden for Dansk Akvakultur Niels Dalsgaard glæder sig til samarbejdet med René Christensen. »Akvakultur er en del af den grønne og blå omstilling af fødevareproduktionen. Akvakultur er en klima- og miljøeffektiv produktion af sunde fødevarer, og vi bidrager med eksport og beskæftigelse i landdistrikterne. Der er udviklingsmuligheder og stor efterspørgsel på opdrættet fisk og skaldyr. Vi kan bidrage til det danske samfund på mange områder, men der er også behov for at få en endnu bedre dialog med myndigheder, politiske beslutningstagere, interesseorganisationer og den brede offentlighed. Vi er derfor meget glade for, at René Christensen har sagt ja til at stå i spidsen for opgaven og ansvaret med at varetage erhvervets interesser og hjælpe med at fremme akvakulturens udviklingsmuligheder i Danmark.«
Selv siger René Christensen til jobskiftet, ”Jeg har fået en utrolig spændende mulighed. Dansk Akvakultur er talerør for en meget spændende branche, der skaber udvikling i landdistrikterne og gør noget godt for klimaet. Foreningen tæller ca. 70 medlemsvirksomheder, der alle ligger i landdistrikter, og det er en fødevareproduktion med et meget lavt klimaaftryk«,.
René Christensen kommer fortsat til at færdes på Christiansborg, når han som branchedirektør skal forsøge at påvirke den lovgivning, der har betydning for akvakulturerhvervet.
»Det er en del af jobbet, men først og fremmest skal jeg ud i landet og møde de mange store og små virksomheder i Dansk Akvakultur,« siger René Christensen der finder jobbet super spændende og hvor han håber at han kan være med til at skabe yderligere vækst i branchen.
Dansk Akvakulturs medlemmer opdrætter fisk, skaldyr, tang og foder. Opdrætstraditionen går helt tilbage til slutningen af 1800-tallet, hvor de første danske dambrug blev etableret.
I dag består erhvervet af både dambrug, havbrug, skaldyr/muslinger og foderfabrikker, som leverer produkter over hele verden, hvor de kan findes i alt fra lokale supermarkeder til den to-stjernede Michelinrestaurant.
Virksomhederne er oftest placeret på mindre havne eller i landdistrikter med en ambition om at udvikle og understøtte bæredygtige lokalsamfund. Samtidig er erhvervene kendetegnet ved stor ressourceeffektivitet, et lavt klimaaftryk og innovative anlæg.
Samlet set repræsenterer akvakulturen med sine følgeerhverv mere end 1000 danske arbejdspladser og udgør i sig selv en eksportindtægt på en milliard kroner.
Kilde: danskakvakultur.dk
René Christensen træder derfor ud af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse og stopper som konsulent. Han vil på Dansk Folkepartis årsmøde til september nedlægge sit erhverv som næstformand.