50.000 l. olietank til Strandby Fiskerihavn

50.000 l. olietank til Strandby Fiskerihavn

Torsdag d. 20. jan, kl 8.00 kommer en 50.000 l. olietank til Strandby Fiskerihavn.

Det er Hanstholm Havns Olieforsyning, som etablerer sig på Strandby FiskeriHavn, med et selvbetjningsanlæg til servicering af Fiskefartøjer.
Som det er idag, skal fartøjerne have olie fra tankbiler. Per Skovmose forventer, at prisen på brændstof til fartøjerne kan sænkes, da det er noget billigere for en tankbil, at levere hele læs et sted, fremfor at skulle levere den samme volume på flere forskelige fartøjer.

Det betyder også, fartøjerne nu igen kan bunkre olie, 24 timer i døgnet året rundt!!!

Per Skovmose fortæller, at den volume hans firma nu gennem de sidste par år, har oparbejdet på Strandby FiskeriHavn, gør at det nu er rentabel, at opsætte et anlæg, til servicering af Fiske fartøjer, der anløber Havnen. Anlæget som stilles op, bliver etableret på en måde, så det forholdsvis nemt kan flyttes!

Det sker med baggrund i et ønske fra ledelsen på Strandby FiskeriHavn. Det kan jo være at aktiviterne på sigt gør, at placeringen er uhensigstmæssig. Så jeg har acepteret, at vi kan blive nødt til at flytte anlæget, siger Per Skovmose.

Der er et par andre havne i Danmark, som også har vist interesse i opstilling af et lign anlæg, men det er for tidligt endnu, at sige hvilke og om det bliver, fortæller Per Skovmose. Nu prøver vi først her i Strandby og så må vi se, om der måske kommer et par stykker mere, rundt omkring!

Det forventes at anlæget på Strandby Fiskerihavn, er klar til drift i slutningen af Jan 2011.