Besøg vores mobil side
 .

Dansk fiskeriminister frygter hård Brexit

Udgivet af FiskerForum den 17-01-2018 · info@fiskerforum.dk

I forventningerne om svære Brexit-forhandlinger, gør Fiskeriminister Karen Ellemann (V) sig nu klar til EU´s fiskeriforhandlinger med briterne i indeværende år.

Til Danmarks Radio siger ministeren, »Et hårdt Brexit, hvor man nærmest lukker af i forhold til EU til de britiske farvande, vil få store økonomiske konsekvenser for dansk fiskeri,« understreger hun. Ministeren er bekendt med briternes klare og nærmest ultimative holdning om flere fisk til egne fiskere. Men som Karen Ellemann forsonende også peger på, er det gode samarbejde der i dag er mellem EU og briterne om de fælles bestande. »For fisk kender jo ikke til landegrænser, konkluderer Ellemann. Hun håber på trods af svære odds, at EU kan blive enig med Storbritannien om en fælles ordning, som den briterne har med Norge, og dermed få adgang til den britiske del af Nordsøen i fremtiden, og fiske som tidligere.


Karen Ellemann går derfor efter en ordentlig overgangsordning og en fælles fiskeri-aftale, hvor både britiske og danske fiskere kan fiske hos hinanden, også i fremtiden.


TripleNine´s direktør er fortrøstningsfuld


I en kommentar til de forestående forhandlinger, siger administrerende direktør for TripleNine´s fabrik i Thyborøn Peter Jensen til DR, at Brexit har stor betydning for hele Vestkysten og det glæder ham, at sagen er sat så højt på dagsordenen. Direktøren håber og tror på en fornuftig løsning til glæde og gavn for både briter og danskere, underforstået EU. Men hvis »worst case« skulle indtræffe, vil det selvfølgelig få konsekvenser og i givet fald betyde store ændringer i produktionen og på fabrikken.Kilde: DR.dk
FiskerForum.dk


Dansk fiskeriminister frygter hård Brexit - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia