Den tyske udsendelse kommenteres flittigt, og kan stadig ses via internet eller på YouTube.
Gik tysk TV Verdensnaturfonden WWF´s interesser, eller var der tale om objektiv TV. Meningerne er delte, om den tyske dokumentarudsendelse, der stillede opdræt af den asiatiske hajmalle i et meget kritisk lys.
Fiskerforum har talt med en dansk erhvervsleder, der har rejst meget i Vietnam. Ifølge ham viste tysk TV et retvisende billede af situationen, men, forklarer han videre, der findes også opdrætsanlæg, hvor forholdene absolut er i orden.
I udgravede damme med lav vandstand ses ofte problemer med overdødelighed af fisk til følge. Derfor tilsætter de private opdrættere også meget medicin. Det sker typisk ukontrolleret og anvendelse af forkerte og virkningsløse præparater ses ofte. Vandudskiftningen sker uden nogen form for rensning, og en betydelig mængde antibiotika og pesticider udledes dermed i flodløbet.
I andre anlægstyper, dybe damme, eller net bure placeret direkte i flodløbet, sker produktionen under bedre vilkår, og her er fiskedødeligheden ofte mindre.
Den danske erhvervsleder, som ønsker at være anonym, har til gengæld kun rosende ord til overs for fiskeforarbejdningsindustrierne i Vietnam; Her er kvalitet, arbejdsmoral og hygiejne absolut i top.
Den engelske udgave af internetsiden seafoodsource.com skriver i en kommentar, at den tyske tv udsendelse viste et langt værre billede af pangasius industrien end frygtet. Udsendelsen beskrives som ensidig og partisk. Med reference til en erfaren journalist, omtales programmet som det værste ”killer-journalistik”, der er set de seneste 40 år.
Indehaveren af et seafood consulting firma i Vietnam udtaler til Seafoodsource.com, at programmet ikke forsøgte at vise et fair billede, men udelukkende viderebragte Verdensnaturfonden WWF`s reelle interesse i sagen, nemlig at dræbe industrien og bagvaske fiskerne.
Magasinet Der Spiegel fokuserer på det faktum, at frossen pangasiusfilet ofte er tilsat 20% vand – dermed indeholder en pakke med 500 gram reelt kun godt 400 gram fisk. Og, skriver der Spiegel, forbrugerne betaler en tårnhøj pris for vand. I den forbindelse bør man objektivt tilføje, at tilsætning af vand er tilladt, og benyttes world wide. Men, når det sker, skal det fremgå af varedeklarationen – og det tyske program afslørede flere eksempler på, at denne regel ikke var overholdt.