»Videy« klapper første ture af med en succes

»Videy« klapper første ture af med en succes

Selvom det ikke er længe siden HB Grandi´s nyeste fiskefartøj »Videy« er taget i brug, har alt fungeret perfekt om bord fra dag ét. »Det hele er gået som et urværk og de første ture har været med næsten fuld last hver gang«, kommer det muntert fra skipper Ellert Eiriksson på trawleren »Videy«.

Trawleren blev leveret i december måned sidste år, hvorefter skibet blev bugseret til Akranes lidt Nord for Reykjavik, for at få installeret det sidste omkring fangshåndteringen og det ubemandede rum. Det hele blev afsluttet og leveret i begyndelsen af juni.

Introduktionen til al det tekniske, med edb, styring samt ændrede arbejdsmønstre m.m. er efter skippers mening gået fuldstændigt gnidningsløst og planmæssigt. »Alle vores forventninger er indfriet til fulde,« siger en tilfreds Ellert Eiriksson, der samtidig ikke har været ked af at forlade den ellers nye trawler »Ottó N Thorláksson«. Selvom trawleren var et fint fartøj, så havde den sine begrænsninger. Noget man ikke mærker til på nye »Weey«, der ligger perfekt i søen og hvor støjniveauet næsten ikke er hørbart. Selv når man ligger i sin køje, kan man næsten ikke høre noget, selv når slæbet trækkes og landes på dækket, kan man intet høre. Til sammenligning kunne man når trawlet blev landet på »Ottó«, næsten ikke holde en samtale igang. Det er ifølge Ellert (kendt under navnet Elli) nu noget der hører fortiden til og istedet fokuserer Ellert på at alt istedet er første klasses på det nye fartøj.

Ellert har også en lang erfaring med arbejdet med Bacalao trawl, hvor »Videy« har to af disse om bord. Trawlskovlene er fra Thyborøn trawldoors og vejer ca. fire tons hver. Selvom trawlet er større og skovlene vejer ca. 1 tons mere pr. styk, så virker det hele meget lettere at slæbe og lande end det tilsvarende gjorde på »Ottó, siger en synlig tilfreds skipper »Elli«.

Kilde: HB Grandi.com FiskerForum.dk