I byen Tokyo hvor World Sushi Cup 2013 onsdag aften blev afholdt, går de Japanske sushi eksperter og kokke stadig rundt efter en gedin knockout af chefkok Pepe Anevski fra restaurant Umami i København.
Konkurrencen fandt sted i landet, der opfandt sushi – nemlig lidt udenfor Tokyo i Japan. Her gav den danske mesterkok japanerne noget at tænke over, med utraditionelt brug af årstidens grøntsager, tyndt skivede gulerødder som erstatning for den mere traditionelt benyttede tang. Dommerne roste vinderrettens smukke samt kreative udtryk og anretning.
Sushikokken Pepe Anevski formåede med sejeren at give verdens sytten bedste sushikokke en teknisk knowout ved sin anderledes anvendelse af råvare, så kendte og berømte sushilande som Japan, Tyskland og USA samt Sverige måtte se sig slået i konkurrencen, hvor temaet var kryptiske, ”Den første…”.
Kreativiteten blev derfor sat på hård prøve, en prøve som den københavnske Umami kok altså på fornemmeste vis vandt, med anerkendende ord fra dommerne, der betegnede retterne som både innovative og æstetiske.