Verdens største vakuumstøbte fiskefartøj leveret

Verdens største vakuumstøbte fiskefartøj leveret

Det Islandske værft Seigla EHF har den 16. december 2011 leveret værftets hidtidige største nybygning, til et norsk rederi Eskøy A/S i Tromsø.

Fartøjet er navngivet S-70 Saga K og har med sine 14.99 meters længde og 5,7 meters bredde et rummeligt indre med plads til en besætning på 8 mand. Motoren er en Yanmar 6AYM-GTE med ZF 3500IU gear. Endvidere er der monteret TMP500L marine kran og sikkerhedsmæssigt har man valgt Viking Life Saving udstyr.

Seigla EHF har specialiseret sig i innovative fiber komposit fremstillingsproces, som forener styrke i skroget og en mindre vægt samt lydisolerer og forbedre isoleringen betydeligt. Teknologien bruges i dag i rumfartsindustrien samt vindmøllefremstilling og nu også til fiskefartøjer. Seigla EHF værftet har med fartøjet S-70 Saga K, leveret et stærkere og dermed et mere sikkert fartøj og har ved samme lejlighed sat ny rekord, da det er det største glasfiber skib, som nogensinde er bygget på Island

Med 20 års erfaring, har Seigla EHF værftet en god historie og baggrund i skibsbyggeri og med indførelsen af vakuum infusion teknologien, har man yderligere specialiseret sig de sidste otte år og vil i de kommende år stå styrket i konkurrencen.

Seigla EHF værftet beskæftiger i dag 25 ansatte og har tilknyttet mange højspecialiserede underleverandører. Virksomheden bygger mellem 10 og 15 både i seks forskellige serier og i undespecificeret størrelser om året og har siden den første leverance i januar 2001 leveret 80 skibe frem til 1. august 2011. Værftet forventer at runde fartøj nummer 100 i år 2012. Virksomheden har fået flere priser bla. for drop køl som man vandt Nor-Fishing innovationspris for i 2008.