Det er den japanske fødevaregrossist Nishimoto, der nu lancerer et plantebaseret alternativ til Aal og Tun.
Det er kun få år siden man i plantepusherne.dk kunne læse om et nyt produkt »Vegan lox« (Røget Læx) – der var en vegansk røget laks af salt- og tangbagte gulerødder i omegaR11;3 marinade. En efterligning som efter det oplyste kom ganske tæt på den originale konsistens og smag.
Nu er turen kommet til fiskearterne som ål og tun, der inden længe vil blive tilbudt til kunder i både Asien og Europa, der efterspørger de veganske alternativer til den ægte vare. For ålens vedkommende, har man nået konsistens og smag ved hjælp af aubergine og for tunen, er det tomater, soya og filtreret vand samt sukker og sesamolie.
Produkterne fremstilles af den amerikanske virksomhed Ocean Hugger Foods, der har specialiseret sig i plantebaseret fremstilling af fødevare.
Du kan læse hele artiklen i Foodnavigator-asia.com her. (engelsk)