VARD vælger »Hydroniq Rack Cooler« til ny hæk trawler

VARD vælger »Hydroniq Rack Cooler« til ny hæk trawler

Skibsværftkoncernen VARD har indgået en kontrakt med det norske firma Hydroniq Coolers, om at levere et nyt skrogintegreret havvands-kølesystem til en russisk trawler, der i øjeblikket er under opførelse ved VARD Vung Tau-værftet i vietnam.

Det norske Hydroniq kølesystem er valgt primært for at reducere temperaturene i skibets motorer og i andre hjælpemotorer, ved at bruge havvand, men også for at udnytte pladsen optimalt.

Det norske Hydroniq kølesystem er valgt primært for at reducere temperaturene i skibets motorer og i andre hjælpemotorer, ved at bruge havvand, men også for at udnytte pladsen optimalt.

Salgschef Arnt Ove Austnes fra Hydroniq Coolers forklarer, »da vores Rack-havvandskøler er integreret i skroget, optager den ikke værdifuld plads i maskinrummet, hvilket både rederne og skibets besætning sætter stor pris på,« og fortæller videre, at udstyret vil blive fremstillet og samlet på Hydroniq Coolers fabrik i Aalesund i Norge og derefter sendt til VARD Vung Tau i Vietnam.

Den store hækstrawler er af VARD 8 02-design
Trawleren har en række nyskabende innovationer ombord, der sikrer optimal produktivitet, bæredygtighed og driftseffektivitet og som samtidig leverer en høj ydelse under meget krævende miljøforhold. VARD har indarbejdet den nyeste, mest effektive teknologi for at sikre, at fangsten kan bringes i land med et minimalt miljøaftryk. Skibets skrog er formet og designet til optimal effektivitet under både fiskeri og transit.

»Vores »Rack-havvandskøler« er yderst energieffektiv, hvilket holder reducerer emissioner til luften og holder driftsomkostningerne så lave som overhovedet muligt. Kølesystemet er særdeles egnet til skibe, der netop som hovedmål har at minimere det miljømæssige fodaftryk,« understreger Arnt Ove Austnes og peger også på rengøringen af systemet, der ikke kræver at skibet skal på værft, men som kan klares af besætningen selv til søs.

Luntos Co’s nye hæktrawler
Hækstrawleren har en længde på 80,4 meter og en bredde på 16,7 meter og forventes leveret i andet kvartal 2021. Til den tid overdrages skibet til det russiske fiskeriselskab Luntos Co. Ltd., der opererer ud af Petropavlovsk-Kamchatsky i Fjernøsten-russiske økonomiske fiskerizoner og Bering Sea.

Hydroniq Coolers leverer havkøleløsninger til skibe, der opererer inden for offshore, skibsfart, krydstogt, persontransport, fiskeri og fiskeopdræt. Virksomheden ejes af det norske investeringsselskab SMV Invest AS (tidligere Sperre Mek. Verksted AS).

Principperne i en HYDRONIQ Rack Cooler (se videoen her)