Skotsk fiskeselskab ordre pelagisk trawler hos Karstensens

Skotsk fiskeselskab ordre pelagisk trawler hos Karstensens

Det er Northbay Fishing Co Ltd og Wiseman Fishing Co Ltd der i et partnerskab har afgivet ordre på nybygning til Karstensens Skibsværft i Skagen. En pelagisk trawler på 75,00 meter og 15,60 meter i bredden.

»Artemis«

Partnerskabet mellem de to skotske fiskeselskaber, driver i forvejen og i fællesskab den 64 meter lange »Resolute«, der nu omdøbes til »Artemis«. Dette fartøj vil senere blive solgt, når leveringen af nybygningen har fundet sted.

Det er meningen at det nye fartøj skal rigges som det nuværende, hvilket vil sige til et traditionelt pelagisk trawlfiskeri, efter både makrel og sild.

Northbay Fishing Company er et datterselskab af Interfish i Plymouth, der er ledet af Jan Colam og Wiseman Fishing Company ledes og ejes af formanden for Scottish Pelagic Fishermen’s Association (SPFA), Alex Wiseman sammen med sin søn Adam Wiseman.

Selvom dette er et nyt partnerskab, har Jan og Alex været venner i mange år, siden deres første møde i midten af 1970’erne i Plymouth, da makrelfiskeriet var på sit højeste i dette område. I den mellemliggende periode og siden dengang, har de begge løbende lavet adskillige forretninger sammen.

Det er meningen, at Adam Wiseman fortsætter som skipper på det nye skib.

Gode forretningsrelationer
Karstensen Skibsværft er både glade og stolte over at have fået ordren på nybygning af »Artemis«, som dermed fortsætter det langvarige og gode samarbejde med både hr. Colam og mrs Wiseman. Samarbejdet mellem Northbay Fishing Company og Karstensens har været med løbende vedligeholdelse og mindre reparationer på »Altaire« i nogle år nu. Mens samarbejdet med Alex Wiseman strækker sig endnu længere tilbage, omkring 30 år, da »Radiant Star« var i Skagen for at gennemføre et eftersyn. Adam og Alex Wiseman byggede også KS-431 »Kings Cross« tilbage i 2016 i Skagen (i partnerskab med Lunar Fishing).

»Artemis«

Tilbagevendende og loyale kunder er det bedste stempel ethvert skibsværft kan få, som en bekræftelse på kvaliteten og den helt unikke forretningsmodel.

Den nye kontrakt sætter en tyk streg under det danske skibsværfts position, som den primære designer og bygherre af større pelagiske fiskefartøjer. Karstensen Skibsværft har for tiden bestillinger på ikke mindre end 10 pelagiske fartøjer, der skal leveres i løbet af de næste 2 år.

Karstensen Skibsværft tilbyder et komplet koncept
Her er alle løsninger optimeret og skræddersyet efter kundens specifikationer og krav. Hvilket kan lade sig gøre, da skibsværftet i Skagen helt er uafhængigt af leverandører, hvilket gør en sådan optimering mulig, men samtidig også meget fleksibel.

Fokus har været på at optimere fangstkvalitet og hygiejnen ombord, for at give nye »Artemis« mulighed for at lande førsteklasses kvalitetsprodukter. Optimeringen af arbejdsmiljøet og sikkerheden samt komforten for besætningen har været nøgleområder og meget vigtige mål under hele designarbejdet.

Samtidigt er det glædeligt, at Wartsila leverer en fuld fremdrifts- og hjælpemotorpakke med den prisvindende Wartsila motor model 10V31. Med denne kontrakt vil skipper Wiseman helt givet fortsætte det gode og meget tætte samarbejde med Wartsila.

De fleste og vigtigste leverandører er allerede valgt, såsom Karmøy Winch, Triplex og Johnson Controls, hvilket giver tryghed i købet, men som også vidner om en stor tilfredshed med ydelserne fra disse leverandørers side og deres produkter.

Ny »Artemis« er planlagt til levering i juni 2022.